Demo for bevarelse af Højagerskolen
demo_7.jpg
Børn og forældre fra Højagerskole forsøgte at råbe politikerne i børne- og skoleudvalget op ved deres møde på rådhuset tirsdag i sidste uge. Foto: Flemming Schiller
Skolestruktur Tirsdag i sidste uge mødte en lille flok op på Ballerup Rådhus forud for børne- og skoleudvalgets møde om den nye skolestruktur

Det gik stærkt med at få stablet en demonstration på benene, efter at Ballerup Kommune offentliggjorde forvaltningens forslag til en ny skolestruktur.

Allerede fire dage efter, tirsdag den 4. februar, var børne- og skoleudvalget samlet til ekstraordinært udvalgsmøde for at diskutere forslaget. I samme anledning havde en lille gruppe borgere arrangeret en demonstration foran rådhuset, for at vise deres utilfredshed med skolestrukturforslaget – i særdeleshed den del der omhandler en lukning af Højagerskolen.

Borgerne havde kaldt til samling via facebookgruppen ’En fremtid for Højagerskolen – ja tak!’, som Anders Bang Christoffersenen, far til et barn på skolen, oprettede straks efter han havde læst forslaget til den nye skolestruktur.

»Først blev jeg ked af den forestående eventuelle lukning, og så blev jeg vred. Og hvad kan jeg gøre som ene forælder – ikke så meget. Derfor oprettede jeg gruppen for at samle forældre med samme oplevelse som mig,« fortæller han om baggrunden for gruppen.

Herefter skrev Anders Bang Christoffersen ud til samtlige forældre til børn i 0.-3. klasse på Højagerskolen – og så gik det stærkt. Gruppen er nu oppe på 245 medlemmer, og der er livlig debat og skriverier på siden.

»Målet er en bevarelse af højagerskolen, gruppen styres i fællesskab med andre særdeles aktive forældre, uden dem havde dette ikke været muligt,« siger nders Bang Christoffersen til Ballerup Bladet.

På gruppens facebook-side glæder medlemmerne sig over fremmødet ved demonstrationen, for på trods af det meget korte varsel var omkring 80 børn og voksne mødt op for at markere deres utilfredshed med forslaget til lukningen af Højagerskolen.

Gruppen har samtidig også varslet endnu en demonstration til næste børne- og skoleudvalgsmøde 4. marts. Og med lidt bedre tid til at få organiseret kræfterne denne gang, håber de at se endnu flere ved næste demonstration.

demo_5 demo_6 demo_4 demo_3 demo_2 demo_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *