Ballerup skal da have en børnefilmklub
biografklub_3.jpg
Formand for Stenløse Børnefilmklub, Jesper Drehn-Knudsen er opvokset i Skovlunde og synes, at Ballerup Kommune mangler en børnefilmklub. Derfor tilbyder han nu sin hjælp til at få stablet en sådan på benene. Foto: Flemming Schiller
Foreningsliv Jesper Drehn-Knudsen vil gerne hjælpe med at stable en lokal børnefilmklub på benene. Derfor søger han frivillige voksne, der vil være med.

Der er mange foreninger for alverdens interessefællesskaber i Ballerup Kommune, men Jesper Drehn-Knudsen synes nu alligevel, at der mangler én: En børnefilmklub for kommunens mange skolebørn.

Jesper Drehn-Knudsen er formand i Stenløse Børnefilmklub, der holder til i Baltoppen Bio, fordi Stenløses egen biograf lukkede. Og han vil hjertens gerne hjælpe til med at stable en børnefilmklub på benene her i Ballerup.

»Jeg er sikker på, at rigtig mange skolebørn i Ballerup vil hilse en børnefilmklub velkommen,« siger Jesper Drehn-Knudsen og fortsætter:

»En filmklub er stedet, hvor du i trygge rammer kan skabe positive filmoplevelser for børn. Det er samvær børnene imellem, når de hygger sig, ler, gyser, rører og bliver begejstrede sammen med kammeraterne.«

Jesper Drehn-Knudsen er selv opvokset i Skovlunde og har mange gode filmminder fra sin barndom:

»Som barn var jeg elev på Lundebjergskolen i Skovlunde, og jeg husker søndagene med blandt andre Davy Crocket og Sonja fra Saxogade, når vi sad på rad og række i gymnastiksalen og så film på spole.«

Hvad skal der til

Under landsforeningen Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber (DaBUF) er der 57 filmklubber med cirka 51.000 medlemmer. Og her er der masser af hjælp at hente, hvis man skal starte en ny børnefilmklub.

»Der er blandt andet hjælp til vedtægter og filmvalg samt økonomisk hjælp i opstartsfasen,« siger Jesper Drehn- Knudsen.

Men for at en sådan forening kan eksistere kræver det nogle frivillige voksne, der har lyst til at sidde i bestyrelsen og sørge for alt det formelle. Men også en håndfuld frivillige forældre, der har lyst til at være til stede under filmfremvisningerne og hjælpe børnene på plads og andre lavpraktiske ting.

Hvis nogen har lyst til at deltage i arbejdet med at få skabt en børnefilmklub i Ballerup kan de kontakte Jesper Drehn-Knudsen på telefon: 26 53 08 28 eller mail: filmklub@drehn-knudsen.dk.

Interesserede kan også møde op i Baltoppen Bio lørdag den 22. februar fra klokken 9.30 til 13.30, hvor 400 skolebørn fra Stenløse Børnefilmklub er samlet til filmhygge. Alle de voksne i røde jakker er frivillige og friske på en snak om børnefilmklubber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *