84-årige Tenna har helt tjek på tasterne
Tenna1-copy.jpg
Med et roligt greb om musen er Tenna Olsen på 84 år i gang med at tjekke den digitale postkasse. Hun bliver vejledt af André Philipsz, der er medarbejder på Skovvænget.
Computer Beboerne på Skovvænget har fået helt styr på det der med NemID og digital postkasse.

Det digitale univers er for alle. Det har de i den grad bevist på Skovvænget, der er et botilbud for sindslidende i Region Hovedstanden. På adressen Ballerup Boulevard 2 underviser to medarbejdere beboerne i basale computerfærdigheder og offentlige services som NemID og den digitale postkasse.

»Det er meningen, at beboerne på Skovvænget skal tilbage i samfundet. Vi er et botilbud, som skal understøtte muligheden for at komme sig – hjælp til selvhjælp. Men mange har ikke kendskab til computere og internettet, og det er man simpelthen nødt til i dag,« fortæller André Philipsz, der arbejder på Skovvænget og er én af underviserne.

»Mange på Skovvænget har ikke de samme digitale forudsætninger, som andre borgere har. Derfor har vi valgt at tilbyde IT-undervisning, så vi kan få alle med,« siger Sanne Ebling, der er udviklingsleder på Skovvænget.

84 år er ingen hindring

Skovvængets fokus på IT-undervisning er særdeles aktuel, da det den 1. november i år bliver obligatoriske for alle borgere over 15 år i Danmark at have en digital postkasse. Og med udgangspunkt i Skovvænget er det tilsyneladende aldrig for sent at komme i gang.

Én af Skovvængets beboere, som har deltaget i IT-undervisningen, er Tenna Olsen. Hun er 84 år og havde før undervisningen ikke siddet foran en computerskærm. Det skræmte hende dog ikke.

»Det har været et godt forløb, og det har været rigtig godt at lære at bruge en computer. Underviserne har været dygtige til at tage os i hånden og hjælpe os,« siger Tenna Olsen.

Hun har i øvrigt fået så meget blod på tanden, at hun har investeret i en computer, så hun kan udforske det digitale univers nærmere.

Borgerservice hjælper

Borgerservice på Ballerup Rådhus har fra start været en tæt samarbejdspartner for Skovvænget.

Beboerne har blandt andet fået mulighed for at komme ind før åbningstid og få lavet NemID og klargjort de nødvendige papirer, så de hurtigt kunne komme i gang med undervisningen.

Som borger kan man på ballerup.dk læse meget mere om den digitale postkasse og tilmelde sig NemID.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *