Vinderne af filmen ’Spies og Glistrup’ blev…
spies-og-g.jpg
Pilou Asbæk som Simon Spies og Nicolas Bro som Mogens Glistrup. Foto: Christian Geisnæs
Konkurrence Vi har trukket lod blandt de mere end 100 bevarelser, vi fik på sidste uges konkurrence om dvd-filmen 'Spies og Glistrup'.

To af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid – og alt hvad der hører med af kontroversielle pr-stunts og sex-eskapader – bringes til live i Christoffer Boes storslåede drama ’Glistrup og Spies’.

Pilou Asbæk er den flamboyante ungkarl, Simon Spies og Nicolas Bro den omstridte politiske idealist, Mogens Glistrup i historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid.

Vi kender Glistrup fra hans kamp mod skatten og rejsekongen Spies med sine morgenbolledamer og det udsvævende liv, men kun ganske få kender historien om deres tætte venskab og den idealisme som prægede deres liv gennem både op- og nedture.

I fiktionens verden og med virkelige og uvirkelige hændelser, lader Christoffer Boe os komme ind bag facaden på disse to karismatiske og begavede excentrikere, der satte deres tydelige spor i danskernes hverdag i flere årtier. Filmen foregår i perioden fra 1964-1984.

Ballerup Bladet udloddede i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af ’Spies og Glistrup’ på dvd.

Vind filmen

For at deltage i konkurrencen skulle man svare rigtigt på følgende spørgsmål: Hvad hed det politiske parti, som Mogens Glistrup stiftede i 1972?

Det var der hele 102 læsere, der kunne svare rigtigt på: Fremskridtspartiet. Blandt disse trak vi lod om tre film og de heldige blev: Berrit Nielsen fra Skovlunde, Jan Kellmann Hansen fra Ballerup og Juliane Nielsen fra Herlev.