Talenterne trives på Borupgaard Gymnasium
Biologiolympiade-Borupgaard2-copy.jpg
Peter Kjer Hansen, Simon Albrechtsen og Nicolas Drenck fra Borupgaard Gymnasium stillede tirsdag i sidste uge op til semifinalerne i biologiolympiaden 2013/14. De klarede alle tre skærerne og er nu videre til landsfinalen.
Hjerner Der er rum for talenterne på Borupgaard Gymnasium, som netop har fået optaget samtlige 15 ansøgere på det særlige Akademi for Talentfulde Unge. Derudover har seks elever kvalificeret sig til Naturvidenskabs Olympiaderne.

Igen i dette skoleår har en flok elever fra Borupgaard Gymnasium vist, at der i Ballerup og omegn findes nogle af landets dygtigste og mest engagerede elever.

Ved den årlige optagelse til Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) fik Borupgaard Gymnasium optaget samtlige15 elever fra 1.g, som havde ansøgt ATU.

ATU er et ekstra tilbud til de gymnasieelever, som gerne vil lære mere i fællesskab med andre vidensentusiaster.

»Det er en helt suveræn optagelsesprocent ikke mindst set i lyset af at der var 242 ansøgere til ATU, som ikke blev optaget,« fortæller Peter Sjøholm, der er talentkoordinator på Borupgaard Gymnasium

»Derudover bliver vores elever på ATU i 2. og 3.g rost til skyerne for deres engagement og videbegærlighed,« tilføjer han.

Afsted til OL

Også i de årlige Naturvidenskabs Olympiader er Borupgaard Gymnasium med helt fremme.

To elever er med videre til semifinalen i kemiolympiaden og en enkelt er med i semifinalen i fysikolympiade.

Tirsdag i sidste uge gik hele tre elever videre fra semi- til landsfinalen i biologiolympiaden. Ud af 2385 deltagende elever blev de i første omgang blandt de 30 som kvalificerede sig til semifinalen. Nu er de blandt de 15 elever i hele landet, som er kommet i finalen.

»Igen i år er Simon Albrechtsen fra 3.y gået videre til landsfinalen i biologiolympiaden. Simon klarede sig sidste år fantastisk og endte med en bronzemedalje ved selve den internationale OL-finale. Hvad mon der kan ske i år?« siger Peter Sjøholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *