Suveræne Mia Dong
Mia-Dong.jpg
Mia Dong tog guld i alle fem rækker, som hun stillede op i, ved de østdanske mesterskaber i bordtennis. Forude venter nu kvalifikationsrunden til Top 12 mesterskaberne.
Bordtennis Ballerup Bordtennisklub har fået deres helt egen ’Dong Energy’ i 12-årige Mia Dong, der i weekenden skal kæmpe om en plads i den danske Top 12.

Bordtennis: 12-årige Mia Dong fra Ballerup Bordtennisklub har fået en helt suveræn start på sportskarrieren. Hun har kun været medlem af klubben et år, men guldmedaljerne vælter allerede ind.

Sammen med sin lillebror Anton Dong og far Hai Dong træner hun alle ugens dage i Ballerup Bordtennisklub. Og de mange timer med bat og bold har kastet helt suveræne resultater af sig.

I forrige weekend var hun med til de østdanske mesterskaber i bordtennis i Tåstrup Hallerne. Mia Dong stillede op i fem forskellige rækker i både single, double og mixdouble.

De weekenden var ovre, kunne den talentfulde unge bordtennisspiller hænge hele fem guldmedaljer om halsen – én for hver række, hun deltog i.

Mia Dong var selvfølgelig ikke ene om sejrene, da flere af hendes kampe var doubler, men at tage guld i alle rækkerne, må siges at være noget af en bedrift.

Overrasket guldfugl

Mia vandt guld i yngre pige A single. Guld i yngre pige A og pige doublen med Mie Shou Sallauge fra Smørum og guld i yngre pige/yngre drenge mixed double og pige/drenge mixed double sammen med Daniel Simonsen fra Hillerød.

»Mia Dong selv var meget overrasket, da hun slet ikke havde nogle forventninger inden mesterskaberne,« fortæller formand i Ballerup Bordtennisklub, Connie Refstrup.

Mia Dong siger selv:

»Jeg er med for at lære og have det sjovt med andre bordtennisvenner.«

I weekenden 25. og 26. januar tager Mia Dong til Jylland, hvor hun er blevet udtaget til kvalifikationsrunden om de sidste fire pladser til deltagelse til årets Top 12 mesterskaber. Det er her, hvor de 12 bedste i landet skal dyste om titlen Top 12, fortæller Connie Refstrup.

En anden af Ballerup Bordtennisklubs spillere, Thor B Christensen, har allerede kvalificeret sig til finalestævnet, som skal afholdes i Aakirkeby på Bornholm den 15. og 16. marts.

Flere flotte medaljer

Udover Mia Dongs fem guldmedaljer ved de østdanske mesterskaber vandt Ballerup Bordtenniklub også flere medaljer:

Thor B Christensen vandt guld i drenge A double med Peter Trans fra Hillerød.

Anton Dong og Laurits Hviid vandt bronze i puslinge drenge A double.

Anton Dong vandt også bronze i yngre drenge C double sammen med Mark Pedersen fra Hvidovre.

Alberte Ahrenskjær Andersen vandt bronze i yngre pige A double sammen med Sasja Juul fra Brønshøj

»Det blev i alt til seks guldmedaljer og tre bronzemedaljer til klubbens dygtige ungdomsspillere og Ballerup Bordtennisklub sluttede blandt de 10 bedste klubber i hele Øst Danmark,« siger Connie Refstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *