Kvit smøgerne med mobilen
Rygestop-copy.jpg
Mobiltelefonen bliver en vigtig samarbejdspartner, når SundhedsHusets nye kurser begynder.
Rygestop SundhedsHuset i Ballerup lancerer et helt nyt og gratis rygestop-kursus, hvor folk kan få hjælp og opmuntring via sms eller mail.

En sms-besked tikker ind på mobiltelefonen. Beskeden er ikke fra en ven eller et familiemedlem. Den er derimod fra en rygestop-instruktør, der blot vil sikre sig, at det planlagte rygestop forløber, som det skal.

Sådan bliver scenariet i store træk, når SundhedsHuset i Ballerup starter deres nye rygestop-kurser ’Kom og Kvit’ i denne måned. Her bliver mobiltelefonen er vigtig samarbejdspartner.

»Vi vil forsøge at skabe en højere grad af fleksibilitet med de nye rygestop-kurser. Nu behøver man ikke komme i en decideret rygestop-gruppe hver eneste uge. Nu kan man derimod kommer efter behov og holde kontakten via sms eller mail,« fortæller Sune Blom, der er rygestopinstruktør i Ballerup Kommune.

Tidligere har et rygestop-kursus varet fem uger, og efter den femte gang var man alene om at fortsætte rygestoppet. Det ændrer de nye kurser nu på.

»Som udgangspunkt vil et forløb vare op til seks måneder, og der vil være tilknyttet tre forskellige instruktører, som vil udarbejde en individuel plan for hver enkelt deltager. Vi vil lægge op til mere dialog og mindre undervisning. De deltagende er simpelthen med til at sætte dagsordenen – i deres eget tempo,« siger Sune Blom.

Man kan tilmelde sig de nye kurser på SundhedsHusets hjemmeside via ballerup.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *