Hvad vil Enhedslisten?
Debat Jeg er enig med jer i, at når de unge mennesker bliver brugt som underbetalt arbejdskraft til slavelignende lønninger på 20 kroner i timen, kan det betegnes som »statsorganiseret løntrykkeri«.

De nytteløse tvangsaktiveringer, som af politiske grunde kaldes nyttejobs giver ingen mening. Det er ren Ebberød Bank, når der i den offentlige sektor fyres tusindvis af ansatte, der i stedet kan stille sig op i jobkøen.

Mange virksomheder får støtte og skattelettelser i hoved og røv og gider ikke ansætte danske medarbejdere, men vil hellere tjene profit ved spekulation og skatteunddragelser. Jeg synes, at samfundet skal tilbage til, at penge tjener man ved regulært arbejde på overenskomstmæssig løn og arbejdsforhold, og ikke ved at misbruge de ledige som løntrykkere. Dette vil kun undergrave vores velfærds- og arbejdsmarkedssystem.

Desværre er Enhedslisten det eneste parti i Folketinget eller kommunalbestyrelsen, der stemte imod den nye kontanthjælpsreform.

Måske var det grunden til, at Enhedslisten i Ballerup opnåede to indvalgte i kommunalbestyrelsen.

Hvilke initiativer bør kommunalbestyrelsen tage for at få trukket reformen tilbage? Støtter I boykot eller civil ulydighed? Hvad foreslår I de unge, de ledige og syge kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt af reformen og ikke længere kan betale sine udgifter og forsørge sig selv– hvor skal de gå hen?

Jeg foreslår, at der iværksættes tværpolitiske og faglige protestaktioner foran rådhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *