Grantoftegaard vil gøre sig mere uafhængig
Grantoftegård-5.jpg
Foto: Kenn Thomsen
Vækst Den socialøkonomiske virksomhed Grantoftegaard i Pederstrup er blevet udvalgt til et forløb, som skal give en stærkere økonomi og mere uafhængighed af den nuværende største kunde, Ballerup Kommune.

Fra december er Grantoftegaard en af kun seks sociale virksomheder fra hele landet, der er med i Beskæftigelsesministeriets Sociale Vækstprogram. Programmet skal gøre gode sociale virksomheder endnu bedre, så der bliver plads til flere udsatte på arbejdsmarkedet.

Direktør for programmet, Ulrik Haumann, har udvalgt Grantoftegaard. Han glæder sig til at arbejde sammen med virksomheden.

»De er stolte og dygtige landmænd på Grantoftegaard. Min opgave er, at gøre dem til endnu bedre forretningsmænd. Selvom formålet med virksomheden ikke er at skabe profit men at skabe samfundsnyttige aktiviteter, så skal forretningen styrkes hvis man gerne vil hjælpe endnu flere. Her vil vi blandt andet se på, hvordan man kan gøre navnet ’Grantoftegaard’ meget mere kendt. Folk skal vide, at det betyder kvalitet og økologi,« forklarer Ulrik Haumann.

En af de største

Grantoftegaard er i dag en af de største socialøkonomiske virksomheder i Danmark, med en omsætning på omkring 20 mio. kr. Formålet er, at give meningsfuldt arbejde til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og man har lige nu 40 mennesker i ansættelse eller forløb. Arbejdet finder blandt andet sted i landbruget med markdrift og dyrehold, gartneriet, cafébutikken og i køkkenet.

Ude hos Grantoftegaard glæder direktør Marianne Stenkjær sig til at komme i gang med programmet.

»Det er vigtigt for os, at vi er et driftigt moderne økologisk landbrug, uden at signalere institution, så de mennesker der er hos os deltager i et relevant og samfundsnyttigt arbejde. Derfor vil vi gerne styrke vores forretningsdel, så vi kan skabe flere blivende arbejdspladser og uddanne flere. Samtidig vil vi arbejde på at få et bredere kundegrundlag og gøre os mere uafhængige af enkelt store kunder,« fortæller Marianne Stenkjær. Hun vil blandt andet gerne gøre besøgsdelen endnu bedre og sælge flere økologiske landbrugsprodukter lokalt.

Grantoftegård-16

Stort potentiale

I gennem Det Sociale Vækstprogram vil Grantoftegaard få tilknyttet et team af erfarne forretningsudviklere, der skal gennemgå hele virksomheden, og finde ud af hvor man tjener mest i forhold til indsatsen. Ifølge Ulrik Haumann har Grantoftegaard rigtig mange muligheder for at styrke forretningen.

»Grantoftegaard har en bred forretning og økologiske kvalitetsprodukter, så virksomheden har et kæmpe potentiale. En af de ting vi kan arbejde med, er at skabe et samarbejde med nogle af kvalitetsrestauranterne i København – gerne i Michelin-klassen,« siger Ulrik Haumann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *