Falcon og BMS i basketliga-samarbejde
nyspiller.jpg
BMS’s amerikanske center Robert Thurman skifter fra BMS’s 1. divisionshold til Falcons basketligahold.
Basketball De to basketklubber Falcon og BMS vil sammen skabe et stærkt københavnerhold.

Falcon og BMS indleder et samarbejde om udviklingen af de to klubbers herreelitehold. Visionen for samarbejdet er at opbygge en organisation, der kan bringe en københavnsk klub i toppen af dansk basketball og dermed tilbyde tilskuere og spillere noget af det bedste basketball i Danmark.

Både BMS og Falcon har stolte historiske traditioner i den danske basketverden, men begge klubber erkender, at det højeste niveau i dansk herre basketball kræver større professionalisering. Begge formænd i de to klubber ser et stort potentiale i samarbejdet.

»Det kræver en professionel organisation at nå toppen af dansk basket. Vi har indset, at kun ved at samarbejde med andre københavnske klubber, kan København igen markere sig i basketligaen,« udtaler Henrik Dissing, formand i Falcon.

Formanden i BMS Lars Nygaard tilslutter sig:

»Vi er rigtig glade for at have fundet sammen med Falcon i et initiativ, som kan blive afgørende for udviklingen af københavnsk og også dansk basketball. Samarbejdet er ikke kun centreret om eliteholdene, men omhandler også nye initiativer for dansk basket.«

Brikkerne passer sammen

Både Falcon og BMS har erfaret, at det kræver en velfungerende organisation, god økonomi og ikke mindst en bred spillertrup med overlap på alle positioner for at komme til tops i dansk basketball. Falcon og BMS har fundet hinanden i et match på alle disse punkter.

»Vores styrker og svagheder komplementerer hinanden, og derfor vil vi i et samarbejde stå markant stærkere,« konkluderer Claus Strøh, sportschef i Falcon.

BFX under opbygning

Det nye samarbejde går indtil videre under navnet BFX – som er sammen sat af BMS (B) og Falcon (F). X’et inviterer interesserede, københavnske klubber som samarbejdspartnere.

Det nye BFX skal i de kommende måneder videreudvikle konceptet, herunder finde nye farver til spillertøjet, udvikle nye mediaplatforme, og så vidt muligt afvikle fælles hjemmekampe

I forbindelse med samarbejdet vil elite-bestyrelser, træner-teams, spillere og ledere indgå i en ny og tæt konstellation, der skal sikre at klubbernes respektive styrker og ressourcer blive udnyttet bedst muligt.

Integrationen startede allerede i ugen op til jul, hvor spillerne på de to hold blev tilbudt muligheden for at søge dobbeltlicens, så de kan spille på det hold, som giver størst udviklingsmulighed.

Desuden flytter BMS’s amerikanske center Robert Thurman licens fra BMS’s 1. divisionshold til Falcons basketligahold.

1 kommentar om “Falcon og BMS i basketliga-samarbejde”

  1. Dutch Þormundr siger:

    Good to see the Thurminator moving up! Go Falcon!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *