Drabelig og forførende forestilling fra BASK
Ungdomsskolens-musicalhold-øver-4-copy.jpg
Stefan Steffensen og Julie Mortensen har to af de bærende hovedroller i forestillingen ’The Wild Rose’. Foto: Brian Lindberg
Musical 50 unge fra Ballerup Ungdomsskole er i fuld sving med at stykke en storslået musical sammen, som bliver en forførende rejse gennem Londons gader anno 1880 - ind i myten om Jack The Ripper og hans ugerninger.

Siden september har en flok på omkring 50 unge øvet replikker, sange og dansetrin til årets store musical fra Ballerup Ungdomsskole.

I år har de kastet sig over forestillingen ’The Wild Rose’, som er en forførende fortælling om bordellet af samme navn og Londons underverden i 1880’erne, hvor seriemorderen Jack The Ripper hærger byens gader.

Øverst på rollelisten står 17-årige Julie Mortensen, som spiller den iskolde, manipulerende og forførende glædespige Roxanne, der er stjerne på bordellet The Wild Rose.

»Det er en rigtig spændende og udfordrende rolle for mig. Hun er en rigtig bitch, der er så iskold, at hun ikke engang gider kigge på folk, når hun taler til dem, og det ligger mig personligt meget fjernt, at være så led,« fortæller Julie Mortensen, der er med i en af Ballerup Ungdomsskoles forestillinger for tredje gang.

»Det er første gang, at jeghar så stor en rolle. Det er jeg utrolig glad for. Det er fedt med sådan en anerkendelse,« tilføjer hun.

Sammen med de øvrige medvirkende bruger hun i øjeblikket cirka ti timer om ugen på musicalen, som bliver øvet godt og grundigt igennem i Stenladen på Lautrupgård.

Til marts rykker de ind i Baltoppen LIVE og antallet af øvetimer stiger støt frem imod premieren 4. marts. Men det er ifølge Julie Mortensen ikke noget problem:

»Man glæder sig altid til at komme herud. Vi er lidt ligesom én stor familie – eller nære venner,« siger hun og tilføjer:

»Det fungerer lidt som et frirum for mange af os. Et sted hvor vi har lov til at være os selv.«

Så stod man her igen

En anden af de bærende roller bliver spillet af 21-årige Stefan Steffensen. Han skal bringe liv til den fordrukne, afdankede politikommissær Cutter, der får en sidste chance for at vise sit værd ved at fange Jack The Ripper.

»Det at skulle være usympatisk og ligeglad falder mig ikke naturligt, men jeg er da ved at vænne mig til det,« griner Stefan og tilføjer:

»Han har rent faktisk et godt hjerte – de få gange han viser det.«

Stefan Steffensen er med på rollelisten for ottende gang – altid i én af de bærende roller. Der er nemlig ikke helt lige så mange drenge om buddet, når rollerne skal fordeles. Så hans talent er ikke sådan at komme udenom.

»Jeg har ellers flere år tænkt, at denne gang ville jeg ikke være med. Men når det så nærmer sig, så kan jeg alligevel ikke lade være og lige pludselig står jeg her igen,« fortæller han.

»Den tid vi investerer i at være med i de her forestillinger bliver betalt tifold tilbage igen i personlig udvikling,« siger Stefan Steffensen og tilføjer:

»Det eneste, jeg har fortrudt, er det år, hvor jeg ikke var med.«

Tendensen er udbredt, kan instruktør – og leder af musicalafdelingen Anette Bang Troelsen bekræfte. Normalt går aldersgrænsen på Ungdomsskolens hold ved 18 år, men på musicalholdet gives der ofte dispensation. De medvirkende i år er derfor godt fordelt på alder – den yngste er 13 og den ældste 23 år.

Billetter og spilletider

The Wild Rose har premiere tirsdag den 4. marts klokken 19.30 i Baltoppen LIVE. Den spiller efterfølgende 5., 6., 7. og 8. marts klokken 19.30 samt 8. marts klokken 14.30.

Forestillingen varer cirka to timer inklusiv en lille pause.

Billetter kan købes på www.bask.dk

Ungdomsskolens-musicalhold-øver-(3)-copy Ungdomsskolens-musicalhold-øver-(2)-copy Ungdomsskolens-musicalhold-øver-(1)-copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *