Det var Ernst, der blev reddet
ernst_11-copy.jpg
Ernst Rasmussen fra Ballerup blev glad, da han læste artiklen om fire unge mennesker, der havde reddet en fremmed mands liv i juni sidste år. Den fremmede mand var nemlig ham. Foto: Flemming Schiller
Førstehjælp I juledagene skrev Ballerup Bladet om en dusøroverrækkelse ved politiet, hvor fire lokale unge havde fået en dusør, for deres livreddende førstehjælp, da en mand faldt om med hjertestop på Jonstrupvej i sommer. Den mand er Ernst Rasmussen.

Det var en glædelig overraskelse for Ernst Rasmussen, da han i juledagene bladrede Ballerup Bladet igennem. En artikel med tilhørende billede af fire unge mennesker fra lokalområdet, der havde fået en dusør af politiet, fordi de havde ydet livreddende førstehjælp, blev studeret nøje i Ernst og han kone Kirstens hjem på Ludvig Holsteins Alle i Ballerup.

»Det var mig, de reddede den dag. Og jeg blev så glad over at se den artikel i avisen,« fortæller Ernst Rasmussen.

»Det var første gang, jeg så dem – dem, der reddede mig. Jeg har talt i telefon med dem, men jeg har aldrig set dem. Så det var rigtig fint at se deres ansigter,« tilføjer han.

Husker intet

Ernst Rasmussen har ikke selv nogle erindringer fra den dag, hans hjerte pludselig holdt op med at slå. Så den historie, han kan fortælle, er puslet sammen af de oplysninger, han har kunnet få fra andre, der var til stede den skæbnesvangre mandag eftermiddag den 10. juni sidste år, hvor Ernst Rasmussen kom kørende i sin bil på Jonstrupvej.

»Jeg må have mærket, at et eller andet var galt. I hvert fald får jeg trukket ind til siden, står ud af bilen, låser den og så falder jeg om,« fortæller Ernst Rasmussen.

Hans hjerte var gået i stå, men til al held kom der i løbet af få øjeblikke flere tililende – blandt andet de fire Sara Aaslet, Rasmus Carlsen, Pernille Ugleberg og Frank Pedersen. De gav Ernst hjertemassage og tilkaldte en ambulance, men på intet tidspunkt viste Ernst tegn på liv.

»Vi var fuldstændig overbeviste om, at han døde mellem hænderne på os, men vi blev bare ved og ved med hjertemassagen, indtil ambulancen ankom,« fortalte Frank Pedersen til Ballerup Bladet i julens artikel om de fire redningsmænd.

»Jeg husker intet. Overhovedet ikke. Men om fredagen vågner jeg op på Herlev Hospital,« siger Ernst Rasmussen.

Kan ikke takke dem nok

Der er nu gået mere end et halvt år siden hjertestoppet, og Ernst Rasmussen er kommet sig helt over den voldsomme oplevelse. Han har fået pacemaker, men er eller ligeså rask og rørig, som før hændelsen.

»Jeg har det godt, har ikke taget skade på hjernen eller andet, hvilket kun kan skyldes den hurtige indsats fra disse dejlige mennesker, der var i nærheden og hurtigt greb ind,« fortæller han.

Takket være de fire redningsmænd og -kvinders indsats, har Kirsten og Ernst netop kunnet fejre sølvbryllup.

»Det er bare dejligt. Hvis det ikke var for dem, havde jeg været væk nu, så enkelt er det,« siger Ernst Rasmussen.

»Min kone og jeg kan ikke takke dem nok for, at jeg er i live,« tilføjer han.

»Da jeg talte med en af pigerne, som reddede mig, sagde jeg selvfølgelig tak, for det hun havde gjort. Så sagde hun ’sku det være en anden gang’,« husker Ernst og slår en latter op, inden han slutter:

»Nej, det håber jeg sandelig ikke bliver tilfældet.«

LÆS OGSÅ: artiklen om Ernsts redningsmænd og -kvinder: ‘Lokale blev hyldet for heltemodig indsats’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *