Den digitale postkasse
Debat Har med interesse læst Jørgen Brage og Ole Christiansens indlæg angående digital post.

Jeg spørger derfor, om os ældre, der ikke har en computer, skal tvinges til at købe en for at få post efter den 1. november fra det offentlige. Så skal der investeres i sådan en, man skal have abonnement, printer og dertil hørende undervisning. Alt koster penge og hvor mange penionister har råd til det? Er det noget kommunen vil forære os? Staten har jo forlangt af os borgere, at vi skal have en NEM konto for at få pension osv.

Banken har forlangt et gebyr bare for at få vores egne penge og computersprog er på engelsk. Vi gamle borgere har kun lært dansk i skolen, men det bliver vel sådan, at når man bliver født, får man en chip i kroppen, så man kan følges hele livet på nettet.

2 kommentarer om “Den digitale postkasse”

 1. Borge siger:

  Fritagelse

  De offentlige myndigheder skal hjælpe og vejlede dig, hvis du har svært ved at bruge den digitale postkasse. Hvis du trods hjælp og vejledning ikke kan bruge din digitale postkasse, kan du give andre (fx et familiemedlem) læseadgang, eller du kan blive fritaget for at modtage posten digitalt.

  For at blive fritaget skal du opfylde mindst ét af nedenstående kriterier:

  •Du har en kognitiv funktionsnedsættelse (fx hvis du lider af demens, eller er udviklingshæmmet eller har en hjerneskade), som hindrer dig i at anvende Digital Post.

  •Du har en fysisk funktionsnedsættelse (fx blindhed), som hindrer dig i at anvende Digital Post.

  •Du har ikke adgang til computer med internetforbindelse i dit hjem.

  •Du er registreret i Det Centrale Personregister (CPR) som udrejst af Danmark.

  •Du har ikke længere fast ophold i Danmark.

  •Du har sproglige barrierer, som gør, at du fx har svært ved at forstå teksterne i Digital Post.

  •Du har vanskeligt ved at få NemID, fx fordi du opholder dig i udlandet og har langt til en dansk repræsentation, som kan udlevere NemID. Eller hvis du ikke har pas eller kørekort og derfor skal møde personligt op for at få NemID, men du samtidig på grund af sygdom er bundet til hjemmet.

  •Du bor i et område, hvor der ikke er adgang til en bredbåndsforbindelse med en beregnet downstreamhastighed på mindst 512 kbit/s.

  En fritagelse varer i udgangspunktet to år. Du kan søge om fritagelse fra 1. marts 2014.

 2. asbjørn siger:

  Fritagelse for digital Postkasse,

  akja, er det bare en dårlig joke eller kommunalt sjusk … eller en sædvanlig(?) nedgøring af ældre borgere?? ja, for på side 12 i dagens udgave af BallerupBladet står, at” en blanket til ansøgning om fritagelse (for digital postkasse) kan hentes på kommunens HJEMMESIDE” – for de tungnemme hedder blanketten FD001.
  akja, man må håbe at “Gud mildner luften for de gamle får”, for de skal ikke regne med hjælp “på kommunen”.

  Et noget særegent udslag af kommunal service/humor!

  Jeg skal gerne uddybe min bemærkning om nedladende/højr.. adfærd i forbindelse med netop digitale blanketter og Borger.dk…og fejl i samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *