Børnehuset Rosenlund er blevet privatiseret
Børnehuset-Rosenlund-11.jpg
Foto: Flemming Schiller
Daginstitution Ballerup Kommune har opsagt driftsoverenskomsten med Børnehuset Rosenlund, der derfor har valgt at overgå til privat drift.

SE BILLEDER: BØRNEHUSET ROSENLUNDS ÅBNINGSFEST

Den røde løber er rullet ud foran den store villa på Tangevej 46 i Skovlunde og det myldrer ind med både store og små, da Ballerup Bladet torsdag 9. januar besøger Børnehuset Rosenlund, der holder åbningsfest i anledningen af, at børnehaven er blevet privatiseret.

Indefor bliver vi mødt af et hav af farvestrålende balloner med glade og højtråbende børn for enden af snorene.

Midt i virvaret står Hans Müller, der er leder af Børnehuset Rosenlund. Han er en glad mand i dag – men forud for denne festlige torsdag er gået et helt år, hvor han sammen med det øvrige personale, forældregruppen og bestyrelsen i børnehaven har knoklet som gale, for at sikre deres elskede børnehaves overlevelse.

Alle børn fulgt med

I december 2012 modtog den dengang selvejende institution et brev fra Ballerup Kommune, som indeholdt en opsigelse af driftsoverenskomsten.

»Ballerup Kommune har – ligesom så mange andre kommuner – valgt at satse på stordrift og samler børnene i store institutioner, så de kan spare lidt,« siger Hans Müller og fortsætter:

»Men der er vores mantra, at det har betydning for kvaliteten.«

Børnehuset-Rosenlund-(17)

Derfor valgte medabejderne, forældregruppen og bestyrelsen at kæmpe for deres børnehaves overlevelse gennem en privatisering, der nu er trådt i kraft per 1. januar 2014. Og det er med stor glæde at Hans Müller kan fortælle, at alle forældre har valgt, at deres børn skal forblive i børnehaven, selvom den overgår til privat drift.

Børnehavens bestyrelse besluttede i forbindelse med overgangen til privat drift, at det ikke skulle have indflydelse på forældrebetalingen, der er den samme som i de kommunale institutioner.

En lille institution

Børnehuset Rosenlund er en forholdsvis lille institution, hvor der går mellem 30 og 40 børn. Det er en menighedsbørnehave, som hører under Skovlunde Kirke – hvilket betyder, at børnehaven en-to gange om måneden går i kirkelig legestue og at de alle tager til julegudstjeneste i december.

Med overgangen til privat drift får børnehaven nu selv ansvaret for økonomien og alt det praktiske som for eksempel indkøb og rengøring.

»Jeg er helt sikker på, at det nok skal gå. Vi har et godt ry, og der er mange børn her i området. Desuden er der mange, der foretrækker små institutioner som os,« fortæller Hans Müller, mens det stadig vælter ind med mennesker i den festpyntede børnehave.

»Vi er i hvert fald fyldt op nu, og der står en masse forældre klar, som gerne vil have deres børn ind hos os. Så vi er glade og sikre på, at det nok skal komme til at gå godt,« tilføjer han.

Læs mere om børnehaven på deres hjemmeside www.bhrosenlund.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *