13,7 millioner kroner til særlig bandeindsats
Skovlunde-Fredsmarch-1-24.jpg
Partnerskabsaftalen mellem politiet og Ballerup, Herlev og Gladsaxe Kommuner skal øge trygheden for borgerne samt forebygge yderligere bandekriminalitet.
Politi Københavns Vestegns Politi og kommunerne Ballerup, Gladsaxe og Herlev har fået tildelt 13,7 millioner kroner til et projekt, der skal bryde fødekæden til banderne.

I oktober satte borgmestrene fra de tre kommuner Ballerup, Herlev og Gladsaxe deres underskrifter på en særlig partnerskabsaftale med Københavns Vestegns Politi. Parterne har med aftalen forpligtet sig til at arbejde målrettet med at forebygge bandekriminalitet og øge trygheden for borgerne i området.

Et projekt under denne partnerskabsaftale har netop fået tildelt 13,7 millioner kroner i puljemidler, og er blevet sparket i gang i denne årets første måned.

Projektet i Københavns Vestegns Politi har fokus på unge med en såkaldt risikoadfærd og skal mindske rekrutteringsgrundlaget ved at hindre de unge i at nå dertil, hvor rocker- og bandegrupperinger er tilgængelige og attraktive alternativer til et liv uden kriminalitet.

Der vil i projektet blive arbejdet tværfagligt mellem politi, pædagogiske konsulenter og analytikere, for at kunne gå anderledes til opgaven.

»Københavns Vestegns Politi ønsker at gå til de udfordringer på en ny og mere helhedsorienteret måde, og det er en rigtig spændende proces at være med i,« siger politidirektør Kim Christiansen.

Partnerskabsaftalen

Det overordnet fokus i partnerskabsaftalen er at forebygge bandekriminalitet og skabe tryghed for borgerne i de berørte områder.

Politi og kommuner skal forsøge at finde nye måder at bremse unges rekruttering til bandemiljøerne og ligeledes øge trygheden i udsatte boligområder.

Den skal ses som et supplement til det eksisterende samarbejde mellem kommuner og politi på området.

»Det ligger os meget på at sinde, at borgerne i kredsen skal føle sig trygge. Med partnerskabsaftalen kan vi i endnu højere grad målrette vores indsatser og arbejde nyt og helhedsorienteret,« siger politidirektør Kim Christiansen.

Partnerskabet er foreløbig aftalt til at køre frem til 2016.

Videndeling

Ved at samarbejde endnu tættere, videndele og indgå i indsatser sammen, kan politiet og kommunerne sætte et koordineret og endnu større pres på de forskellige grupperinger, der er en del af konflikten.

»Vi vil gerne fungere som katalysator for samarbejdet mellem de tre kommuner. Og de erfaringer vi kommer til at gøre os i det her nye, tættere samarbejde med de tre kommuner, vil også komme resten af politikredsens kommuner til gavn,« siger Kim Christiansen.

Ekstra penge

De 13,7 millioner kroner, som Københavns Vestegns Politi har søgt – og fået – er såkaldte puljemidler. Det er altså ekstra penge, som er blevet tildelt denne særlige bandeindsats under puljeaftalen. Det kommer derfor ikke til at betyde, at pengene tages andre steder fra i politiet budget.

Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte ekstra medarbejdere, der skal arbejde målrettet med at mindske rekrutteringen til banderne på forskellig vis.

Ballerup Bladet vil naturligvis følge kommunens og politiet arbejde under partnerskabsaftalen tæt.

LÆS OGSÅ: 2013 stod i bandernes tegn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *