Vil omdøbe Tapeten til Mandela-centret
mandela.jpg
Underskrifter Flere råd og foreninger opfordrer kommunen til at opkalde en lokalitet efter afdøde Nelson Mandela.

Seniorrådet, Integrationsrådet, Grønt Råd, Skovlunde Sogns Menighedsråd, Forældreforeningen til Handicappede, Ballerup Multikulturelle Forening og mange flere står bag en opfordring i ugens udgave af Ballerup Bladet til Ballerup Kommune om at opkalde en lokalitet efter nu afdøde Nelson Mandela.

Gruppen af foreninger og råd foreslår ovenikøbet, at det bliver Tapeten, som enten omdøbes til Mandelacentret eller Regnbuehuset.

»Formålet med centret er netop at være en fælles ramme for befolkningsgrupper, foreninger og partier, som vil gøre Ballerup til et godt sted at bo. Det er helt i Mandelas ånd og vil give huset format,« skriver man i et læserbrev i Ballerup Bladet.

LÆS LÆSERBREVET HER: Lokal Mandela-indsamling

3 kommentarer om “Vil omdøbe Tapeten til Mandela-centret”

 1. Kåre Harder Olesen, medlem af Kommunalbestyrelsen (V) siger:

  Jeg har meget stor respekt for Mandela og det, han har udrettet, men at opkalde et sted eller en bygning i Ballerup efter ham synes jeg ikke giver mening. Mandela har jo ingen som helst tilknytning til kommunen. Der er rigtig mange andre mennesker, som har udrettet meget – skal vi så også opkalde lokale steder efter dem?
  Lige nu er Mandela af naturlige årsager meget aktuel, men jeg tror at folk om 10 år vil undre sig over, hvorfor en bygning, en park eller lignende er opkaldt efter lige netop ham.
  Jeg respekterer de gode intentioner i forslaget, men jeg mener ikke, at det har gang på jord.

 2. Jens Ohlsson siger:

  Hej Kåre. Tak fordi du anerkender Mandelas store indsats og respekterer Mandela-initiativets gode intentioner. Det er et godt udgangspunkt, at vi er enige om det.
  Der hvor vi så er uenige, er når det kommer til vurderingen af HVOR STOR en personlighed Mandela var. Du mener, at han nok er glemt om 10 år. Det kan ingen selvfølgelig vide med sikkerhed, men her er nogle argumenter de taler imod.

  Mandelas livshistorie er enestående:
  – Med sit liv som indsats kæmper han mod apartheid og racisme.
  – Han sidder i fængsel i 27 år, … hvorefter han bliver præsident i sit land.
  – som ny leder rækker han hånden ud til sine (tidligere) fjender, og inviterer til samarbejde om en fælles regnbuefarvet fremtid.
  – han nedsætter en Sandheds- og Forsoningskommission, hvor det ikke handler om at dømme og hævne sig, men om at alle der har været udsat for overgreb kan få fortalt deres historie og hvor bødlerne får en mulighed for at sige undskyld og forsone sig. Det giver værdighed.
  – har har formået at få alle til at føle, at de er en respekteret og nødvendig del af samfundet
  – han havde evnen til at se og tale til det enkelte menneske
  – han har engageret sig i internationale spørgsmål for at opnå fredelige og retfærdige løsninger
  – hans begravelse samler statsledere fra hele verden (ikke set større siden Kennedy døde).

  Jeg mener, at hele verden kan hente megen visdom i disse egenskaber, og at det kan være et vigtigt bidrag til fred og samarbejde (globalt og lokalt), hvis vi prøver at leve op til Mandelas praksis. Derfor giver det god mening for mig, at opkalde et sted efter ham – også i Ballerup.

 3. Jens Ohlsson siger:

  Tillad mig at bringe et link til Mandela-initiativets appel, hvor man kan skrive under:
  http://www.skrivunder.net/mandela_initiativet_i_ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *