Verdensmestre til 6-dagesløbet
Cykling Den unge danske juniorverdensmester Mathias Krigbaum har fået 6-dageskontrakt og skal danne par med den franske verdensmester Vivien Brisse.

6-dagesløbets direktør Michael Sandstød og sportschef Jimmi Madsen kunne i sidste uge give den unge danske verdensmester Mathias Krigbaum en stor julegave, da han udover en 6-dageskontrakt ved det københavnske 6-dagesløb, som køres i Ballerup Super Arena fra den 30. januar til 4. februar, også fik en stjerne som makker.

Tilbage i august måned blev Mathias Krigbaum juniorverdensmester i parløb sammen med Jonas Poulsen. Samtidigt har han konstant vist yderst flot kørsel sammen med banelandsholdet, og ved den sidste World Cup afdeling i Mexico blev han femmer i parløbet sammen med Alex Rasmussen.

Resultater Michael Sandstød og Jimmi Madsen naturligt nok har bemærket, så de kunne torsdag aften tildele den unge rytter en 6-dageskontrakt og samtidigt fortælle ham, at han skal køre sammen med den regerende verdensmester i parløb for eliten, franskmanden Vivien Brisse.

»Det er jeg naturligvis meget glad for, og jeg må sige, at jeg ikke helt havde set den komme. Vivien Brisse er en rytter, jeg ser meget op til, så at få lov til at køre sammen med ham i mit første 6-dagesløb, bliver en stor oplevelse. Han skal helt sikkert nok guide mig godt igennem løbet,« forklarer en meget glad Mathias Krigbaum.

Publikums yndling

»Det er en drøm for enhver 6-dagesarrangør, at kunne præsentere de flotte VM trøjer i sit felt – det kan 6-dagesløbet nu, selvom det holdt hårdt. Vi har været i tre måneder lange forhandlinger med de franske verdensmestrer i parløb Brisse og Kneisky, men de har ikke kunnet givet os et endeligt svar på deres deltagelse. Det fik vi så i Gent og det var ikke positivt. Kneisky kunne ikke deltage – men det kunne Brisse. Så havde vi en verdensmester til start,« siger Jimmi Madsen og tilføjer.

»Mathias er en glad ung mand, en super farverig rytter som elsker banesporten og 6-dagesløb og er tilmed verdensmester i parløb. Derfor besluttet vi os for at give Mathias verdens bedste parløbsrytter Vivien Brisse som makker i 6-dagesløbet.”

»Vi tror på, Mathias kan gå hen og blive publikums yndling med hans frække og friske kørestil og med par nummer 1 sammen med de berømte VM striber på ryggen, skal publikum nok få sig en cykelmæssig Krigbaum oplevelse. Krigbaum har først her til aften fået at vide hvem hans makker var – så det var en lille julegave til ham. Vi forventer ikke noget topresultat af Mathias – han skal bare rigtig nyde alle seks dage med sine VM striberne på trøje,« slutter Jimmi Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *