Lokale blev hyldet for heltemodig indsats
Dusoer-politi-l-copy.jpg
De fire heltemodige unge fra Ballerup og Skovlunde: Sara Aaslet, Rasmus Carlsen, Pernille Ugleberg og Frank Pedersen. Foto: Flemming Schiller
Førstehjælp Fire lokale unge blev hyldet af Københavns Vestegns Politi, fordi de tidligere på året reddede en mand, der havde fået hjertestop.

SE BILLEDGALLERI

Den 10. juni i år fik en ældre mand pludselig et ildebefindende på Jonstrupvej. Han faldt om og lå livløs på vejen.

Der kunne meget nemt have været en rigtig sørgelig udgang på denne fortælling, men i de skæbnesvangre minutter efter at manden faldt om, tog begivenhederne heldigvis en helt anden drejning.

»Vi kom kørende fra Ballerup ud mod Jonstruplejren, da vi så nogle biler holde stille. Vi troede i første omgang, at der var sket et færdselsuheld og blev enige om at standse, for at se hvad der var sket,« fortæller Frank Pedersen, der sammen med sin veninde Pernille Ugleberg var nogle af de første på stedet.

Herefter gik alt meget hurtigt. To andre forbipasserende – Rasmus Carlsen og Sara Aaslet ilede til. Én ringede 112, mens Frank Pedersen straks gik i gang med at give den livløse mand hjertemassage.

»Vi var fuldstændig overbeviste om, at han døde mellem hænderne på os, men vi blev bare ved og ved med hjertemassagen, indtil ambulancen ankom,« fortæller Frank Pedersen, der anslår, at der gik et kvarters tid, før den livløse mand var i ambulancefolkenes hænder.

Flot indsats

Selvom manden på intet tidspunkt reagerede på hjertemassagen, viste det sig snart, at de fire havde gjort mere end nok. Manden overlevede.

»Vi fik efterfølgende at vide, at han var død fire gange undervejs – både i ambulancen og på hospitalet,« fortæller Frank Pedersen.

Både Frank og Pernille har en fortid i militæret og er derfor trænede i at tænke hurtigt, når uheldet er ude. Derfor var det fuldstændig naturligt for dem at springe med livreddende førstehjælp

»Vi tænkte slet ikke, vi reagerede bare,« siger Frank Pedersen.

Den indsats, som de fire gjorde den 10. juni, blev for nylig hyldet af Københavns Vestegns Politi. De fire var inviteret til reception på politigården i Albertslund, hvor politidirektøren stod klar med både ros og en fin dusør til de fire heltemodige unge mennesker.

 

1 kommentar om “Lokale blev hyldet for heltemodig indsats”

  1. Michael O. siger:

    Dejligt at se I er blevet fejret. Det er min kones onkel, som I har reddet den 10. juni!

    Kan oplyse at han har det rigtig godt igen.

    om nogle få dage søndag den 29. december 2013 fejrer han sit sølvbryllup 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *