Lav ny Movia-aftale
Debat Åbent brev til borgmesteren.

Mange navnlig ældre borgere i Hede-/Magleparken og i villaområdet på modsatte side af Hold-an Vej føler sig generet af, at busforbindelserne i området langt fra er optimal og må ud på længere traveture, især når behov for at komme med 400 S er til stede.

400 S standser slet ikke i Hedeparken og i Sydbuen, og 500 S heller ikke i Hedeparken.

Kommunerne deltager i fællesskab af Movias driftsudgifter efter en særlig aftale og fordelingsnøgle, og nøglen er årsag til genen.

Det beløb, kommunen skal afregne, afhænger af, hvor mange stoppesteder der på den enkelte linje benyttes, og bevirker at udgiften mindskes ved undladelsen af stop til stor gene for borgerne.

Det kunne være fristende at foreslå, at fordelingen af udgifterne afhang af, hvor mange stoppesteder der faktisk var på ruten, men det tør jeg næsten ikke, når det på nettet kan læses, at Lyngby/Tårbæk Kommune har nedlagt samtlige stoppesteder på Strandvejen.

Jeg skal derfor ikke friste borgmesteren til samme fremgangs måde, at skulle ud med fornødne værktøj.

Til gengæld kunne jeg foreslå borgmesteren, at aftalen genforhandles, således at fordelingen af udgifter ændres til gavn for os herude, samt andre borgere.

Fordelingen kunne eksempelvis udregnes i forhold til antallet af indbyggere i de kommuner, der deltager i aftalen.

1 kommentar om “Lav ny Movia-aftale”

  1. Sussie Petersen siger:

    Hvis man tager de to nævnte busser fra stationen i forkert retning, ja så stopper de ikke i Hedeparken. Men de to nævnte busser benytter vi dagligt og begge stopper i Hedeparken, det er da der jeg står af dagligt?

    Men at busserne ikke længere stopper på Sydbuen, det er mig en gåde. Det ville gøre det lidt nemmere for flere og afstanden til bussen kortere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *