De vandt filmen ’Dead Man Down’
Dead-man-down-copy.jpg
Colin Farrell har hovedrollen i ’Dead Man Down’, som tre heldige læsere kan vinde i denne uge. Foto: Nordisk Film
Konkurrence Den unge gangster, Victor, arbejder for bandelederen Alphonse, der styrer sit forbrydersyndikat med iskold brutalitet.

Men i virkeligheden bruger Victor Alphonses tillid til at komme så tæt på ham, at han kan hævne sig på de mænd, der nogle år tidligere udslettede hans familie.

Samtidig med, at Victor udfører sin hævn, begynder han at betragte – og bliver betragtet af – den mystiske unge Beatrice, der bor sammen med sin mor i lejligheden overfor.

Beatrice, hvis ansigt skæmmes af et voldsomt ar, virker sårbar, men er i virkeligheden ude på sit eget hævntogt. Hun har opdaget Victors allerdybeste hemmeligheder, og med truslen om at afsløre ham, tvinger hun ham til at blive sig egen, private, hævnende engel.

Både Victor og Beatrice lever for at hævne fortiden, men deres skæbnesvangre møde fører hurtigt til en overordentlig livsfarlig nutid – for ikke at tale om en meget uforudsigelig fremtid.

Det er den danske Niels Arden Oplev, der har instrueret filmen, som har Colin Farrell og Noomi Rapace i hovedrollerne.

Ballerup Bladet udloddede i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af ’Dead man down’ på dvd.

Vinderne

For at være med i lodtrækningen om dvd’erne skulle man svare rigtigt på følgende spørgsmål:

Noomi Rapace er nok mest kendt for sin rolle i Millennium-trilogien (Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt). Hvad hedder kvinde, hun spillede i den serie?

59 svarede rigtigt: Lisbeth Salander. Vi trak lod blandt besvarelserne – og de tre heldige vindere blev: Dagny Jensen fra Ballerup, Carsten Wind fra Ballerup og Ebbe Engmark fra Smørum.