Vi tager et fast greb om banderne
Debat Voldelige bandeopgør på åben gade gør folk utrygge.

Det kan jeg godt forstå, for alene i første halvår af 2013 registrerede politiet 49 skudepisoder i det offentlige rum med relation til rocker- og bandekonflikter. Det hverken kan eller skal vi acceptere.

Personer, der har valgt rocker- og bandemiljøets kriminalitet som levevej, skal ikke forvente nogen form for tolerance. Vi skal som samfund stå sammen mod rocker- og bandegrupperingerne. Skulder ved skulder skal der siges fra og sættes effektivt ind over for den utryghed, som rockere og bander spreder.

Derfor har regeringen netop præsenteret en omfattende rocker- og bandepakke. Vi vil blandt andet afskære bandemedlemmer og rockeres mulighed for at komme på udgang eller blive prøveløsladt, når konflikten raser. Vi vil skærpe straffen for at bære ulovlige våben på åben gade. Og vi ønsker at gøre det lettere at bruge den såkaldte bandebestemmelse, der kan give dobbelt straf for alvorlig rocker- og bandekriminalitet. Samtidig ønsker regeringen at åbne op for, at zoneforbud kan udvides fra 500 til 1.000 meter.

Men hårde straffe og nye redskaber til de offentlige myndigheder gør det ikke alene. Vi skal også forstærke den forebyggende indsats, så vores unge ikke havner i rocker- og bandegruppernes modbydelige netværk. Og vi skal styrke mulighederne for, at de, der vil forlade rocker- og bandemiljøet, kan gøre det. Regeringens nye rocker- og bandepakke sætter således bredt ind med både hårde og bløde initiativer.

Forkortet, red.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *