Plakater må tidligere op
Debat I et læserbrev spørger Jack Nør Christensen til, om det har konsekvenser, hvis partierne hænger valgplakater op før tid.

Jeg synes grundlæggende ikke, det skal kunne betale sig, at man ikke holder reglerne. Det er imidlertid medarbejdere i kommunens administration, der kontrollerer, om valgplakaterne hænger efter reglerne. Problemet er, at det kan være svært at dokumentere, at plakaterne bliver hængt op før tiden, for der er ikke medarbejdere på arbejde fredag aften/nat.

Valgbestyrelsen har drøftet problematikken. Vi vil rette henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet og bede om, at plakatophængning kan starte tidligere på aftenen – eller måske om morgenen, hvor der er folk på arbejde.

Jeg har endvidere talt med gruppeformænd fra flere partier, der er enige om, at det ikke er i orden, at der ved dette valg har været flere henvendelser om plakater, der er sat op før tid. Alle partier skal selvfølgelig overholde reglerne. Jeg vil opfordre partiformændene til selvjustits, så deres medlemmer overholder de fælles regler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *