Mathias Møller og Julie Leth blev danske mestre
Cykling Torsdag i sidste uge blev sæsonens første danske mesterskab afgjort i Ballerup Super Arena.

Det endte med sejre til de to landsholdsryttere Mathias Møller Nielsen og Julie Leth i OL-disciplinen Omnium.

Rytterne skulle køre fem discipliner, omgang på tid, scratch, udskilningsløb, pointløb og et forfølgelsesløb. Hos herrerne endte det med en meget tæt afgørelse, da hele fire ryttere lå inden for sølle to point, inden der skulle afsluttes med det 2.000 meter lange forfølgelsesløb.

Mathias Møller Nielsen og Niki Byrgesen førte med 20 point, efterfulgt af unge Casper P. Pedersen med 21 point og Casper Folsach med 22 point. Folsach vandt forfølgelsesløbet foran Møller Nielsen, Pedersen og Byrgesen, hvilket betød, at Møller Nielsen tog guldet foran Folsach og Pedersen, mens Byrgesen fik den ærgerlige fjerdeplads.

Hos kvinderne understregede Julie Leth sin rigtig gode form, da hun forholdsvist sikkert sikrede sig guldmedaljen foran Amalie Dideriksen og Janni Bormann.

Julie Leth vandt de fire første discipliner foran Amalie Dideriksen og havde dermed mere eller mindre sikret sig mesterskabet inden den sidste disciplin. Så selvom juniorverdensmesteren fra landevejs VM i Italien vandt den sidste disciplin, kunne det ikke ændre på, at Leth fik dannebrogstrøjen øverst på podiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *