Lad os nu få et lokalt udsatteråd
Debat At være socialt udsat vil sige at være udsat for samfundsmæssig stigmatisering, diskrimination, uforståethed og i visse tilfælde foragt.

Socialt udsatte grupper har en højere sygelighed og dødelighed end grupper af ikke udsatte borgere. Her kan vi tale om ulighed i sundhed. Og ser vi på gruppen unge, er situationen den, at antallet af unge hjemløse er stigende på landsplan. Hver 5. hjemløs er mellem 18 og 24 år.

Så der er al mulig grund til, at få etableret et lokalt udsatteråd.

I sommer udarbejdede jeg et forslag til et sådant råd, netop fordi jeg mener, det er vigtigt, at socialt udsatte borgere får et lokalt talerør.

Rådet skal have fokus på de udsatte gruppers forhold og arbejde på, at forstærke indsatsen for de mest udsatte blandt stofmisbrugere, hjemløse, prostituerede, sindslidende – herunder dobbelt diagnosticerede, samt alkoholmisbrugere.

Rådet skal også have fokus på forebyggelse og udsatte blandt unge og andre, som på grund af et eller flere problemer, befinder sig i en udsat livssituation. Endvidere skal rådet, som lokalt talerør – sikre lokal indflydelse og medbestemmelse.

Socialt udsatte udgør en minoritet i kommunen – også stemmemæssigt. De kan forståeligt få oplevelsen af, at blive overset og ikke have en oplevelse af, at nogen taler deres sag over for politikerne.

Jeg deltog i valgmødet ”Stemmer på kanten” 30. oktober i Ballerup Bodega med Lisbeth Zornig Andersen, som kun bekræftede mig i vigtigheden af, at vi også i Ballerup Kommune får et lokalt udsatteråd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *