Julefreden kommer til Ballerup
jul_kirketorvet-ballerup_14-copy.jpg
Først bæres fredslyset gennem Centrumgaden. Dernæst tændes det store juletræ på Kirketorvet.
Juletræstænding Dagene bliver kortere og kortere. Og selvom vintermørket kan være ganske hyggeligt, er det nu også meget rart med lidt lys.

På Kirketorvet i Ballerup bliver der snart masser af lys at kigge på, når det store flotte juletræ skal tændes på fredag den 29. november klokken 17.30.

Vanen tro begynder lystændingen på Ballerup Bibliotek, hvor der er julehygge allerede fra klokken 16, hvor Ballerup Multikulturelle Forening med Fredslyset ankommer.

Fredslyset bliver hvert år tændt ved den evige flamme i Fødselsgrotten i Betlehem. Herfra kommer det med fly til Østrig og videre med tog rundt i Europa. I Danmark modtages det af Sct. Georgs Gilderne, som giver det videre.

Fredslyset er en mellemfolkelig højtidelighed for fred. Hvor vi bliver mindet om lysets kamp mod mørket – om fredens kamp mod krigen.

Klokken 16.15 pynter Jesper Würtzen bibliotekets juletræ, mens Pia Sander-Knudsen, Lizanne Brøns og Hannah Kazmi Høgbro synger julen ind.

Klokken 16.45 tændes bibliotekets juletræ, og derefter alle de medbragte flagermuslygter, og lanterner, som tændes ved Fredslysets flamme.

Omkring klokken 17 går alle i samlet flok gennem Centrumgaden mod Kirketorvet hvor byens juletræ venter i mørket.

Det er borgmester Jesper Würtzen der får æren af at kravle en tur i kranen og blive hejst til vejrs, hvorfra han vil tænde juletræet klokken 17.30.

Klokken 18 modtager sognepræsten Fredslyset i kirkedøren, tænder kirkelysene med den evige flamme og holder en kort andagt om fred og forsoning.

jul_kirketorvet_201#30-copy jul_kirketorvet-ballerup_07-copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *