Hjertesager med fokus på helheden
kons.jpg
De tre konservative kandidater, der står øverst på listen, fra venstre: 20-årige Johan Schaff, den 35-årige spidskandidat Martin Jonassen og den 39-årige gruppeformand Karsten Kriegel.
KV13 De Konservative stiller op med 10 kandidater - og har skiftet spidskandidat i forhold til for fire år siden. Nu er det Martin Jonassen, der er nummer ét.

De Konservative i Ballerup er klar til valgkampen – og har været det længe, lyder meldingen.

Partiet, der i dag har to pladser i kommunalbestyrelsen, stiller op med 10 kandidater, seks mænd og fire kvinder med en forholdsvis stor alderspredning. Kandidatlisten tæller en 20-årig, to på 71 år og syv kandidater midt imellem.

Ved valget for fire år sidenvar det den nuværende gruppeformand i kommunalbestyrlesen, der var spidskandidat.

Det er han ikke længere. Posten er overtaget af hans makker i kommunalbestyrelsen, Martin Jonassen, 35 år.

»Vores valgkamp hænger uløstligt sammen med vores indsats i kommunalbestyrelsen de sidste 4 år,« fortæller han til Ballerup Bladet:

»Derfor finder man intet dyrt valgflæsk fra vores side. Vi har arbejdet stenhårdt på at sætte vores fingreaftryk på den førte politik, og budgettet for 2014 er et kæmpe vidnesbyrd på det arbejde. Midler til holddannelse og differentieret undervisning, fleksible åbningstider i daginstitutionerne, ekstra afvikling af gælden og midler tilbage til plejecentrene er klare konservative fingreaftryk og beviset på, at vi er borgerlige stemmer, som arbejder.«

Kandidatlisten

Martin Jonassen er tilfreds med sammensætningen af kandidatlisten, fortæller han:

»Den afspejler rigtigt godt, at Det Konservative Folkeparti er for alle. Vi har alle aldersgrupper, begge køn, fra alle bydelene og i alle typer jobs,« siger han og fortsætter:

»Vi er et rigtigt folkeparti, og faktisk det eneste borgerlige folkeparti. Det forpligter selvfølgelig også. Det betyder, at vi ser på helheden og ikke bare tilgodese særinteresser. Vi er meget fokuserede på helhedstænkning i alle aspekter af det kommunale virke, men som konservative er vi ikke spændt for en ideologisk stridsvogn, som kan besværliggøre rigtig meget. For os handler det at drive kommune om at levere de bedste ydelser til borgerne. Om disse ydelser leveres af en kommunal eller privat leverandør, betyder ikke så meget for os. Det er kvaliteten af ydelsen, der betyder noget.«

Hjertesagerne

Hos Konservative har man ikke mærkesager, men ’hjertesager’. Det har partiet slået kraftigt på i et stykke nu.

»Vores hjertesager, for det kalder vi dem, tager udgangspunkt i de borgernære kerneydelser: børnene, vores ældre og sundhed,« forklarer Jonassen:

» Tiderne kræver, at vi som politikere er skarpe i vores prioritering, og der sætter vi hos Det Konservative Folkeparti mennesket først. Men for at kunne prioritere vores hjertesager, så er det nødvendigt, at de økonomiske rammer er i orden. Det skal de være, og det har vi altid været garanter for. Budgetter skal overholdes og der skal ikke stiftes gæld.«

Økonomien

For De Konservative er en god økonomi vigtig. Men:

»Vi kan ikke bruge penge vi ikke har. Når det så er sagt, så er en god kommunal økonomi jo ikke et mål i sig selv. Det er kvaliteten af den service, vi leverer til borgerne, med særlig fokus på vores hjertesager,« siger Martin Jonassen:

»Dagtilbud i fortsat høj klasse, et fagligt løft til skolen, et værdigt seniorliv og en sundheds – og aktivitetsindsats der rykker. Alle sammen borgernære kerneydelser, der betyder noget. Men de er faktisk meget mere end det. De er også den mest effektive måde at tiltrække borgere udefra til at bosætte sig i vores kommune.«

For De Konservative er det vigtigt, at familierne bliver i kommunen, og at kommunen tiltækker borgere udefra.

»Ved at have dagtilbud og skoler af højeste karat, så bliver vi meget attraktive for dem som har eller ønsker at slå sig ned og stifte familie. Det er den bedste måde at fremtidssikre vores kommune på, både menneskeligt og ikke mindst økonomisk. Og det er vel egentlig vores primære hjertesag. Nemlig at sikre, at Ballerup er en kommune man vælger til og ikke fra,« slutter Martin Jonassen.

Kandidaterne

1. Martin Jonassen, 35, Måløv

2. Karsten Kriegel, 39, Måløv

3. Johan Schaff, 20, Ballerup

4. Bodil Jelsborg,60 , Ballerup

5. Bjarne Jelsborg, 64, Ballerup

6. Kaj Hedegaard Hansen, 71, Ballerup

7. Anders Dalgaard, 71, Ballerup

8. Helle Johansen, 50, Skovlunde

9. Gerda Tovgaard, 64, Måløv

10. Lis Folke Christensen, 64, Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *