Frivillighed er også aktivt medborgerskab
Debat Frivillige giver, men får endnu mere igen. Og der er mange muligheder for at yde noget.

I Ballerup Bladet 15.10.2013 kunne vi læse om, at svømmeklubben Triton, har sat frivilligheden på dagsordenen med baggrund i bedst muligt at kunne løfte de mange opgaver, klubben har i løbet af en sæson. En succesfuld fortælling, som andre kan lade sig inspirere af.

I et samarbejde mellem kommunens administration, Frivillighedsrådet, Frivillighedssekretariatet / Forenings- og Frivilligcenter Tapeten, Ældresagen, Seniorrådet og Ballerup Bibliotek gennemføres IT undervisningsforløb målrettet ældre borgere, der har behov for at lære at bruge en computer.

Nogle er på det absolutte begynderstadie og føler sig ”presset” til at få læringen set i lyset af den tiltagende digitalisering. Alle undervisere er frivillige. De bidrager alle til at løfte en vigtig samfundsopgave.

I kommunens plejecentre har man absolut fokus på frivillighedsområdet.

De mange frivillige gør en fantastisk indsats.

De er aktive på forskellige måder.

De kan være besøgsvenner, være med i aktiviteter med beboerne, de kan hjælpe til ved arrangementer, synge med i deres sangcafe osv.

Kort sagt er de med til at løfte livskvaliteten – både for de ældre, men også for den frivillige selv.

Det handler ikke kun om at give, men bestemt også om at modtage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *