»Fornuftige forslag, men…«
jesper-würtzen-beskåret.jpg
Borgmester Jesper Würtzen råder beboerne til at vise deres forslag til forvaltningen.
Kratvej Borgmesteren har forståelse for borgernes reaktioner over trafikken, men mener, at det er op til en faglig vurdering, hvad der skal ske.

Beboerne kan godt skyde en hvid pind efter ønsket om snarlig kommunal action på Kratvej ved Måløv Kirke, inden der sker en alvorlig ulykke.

Borgmester Jesper Würtzen har forståelse for problematikken, men henviser til den trafiksikkerhedsplan, der blev vedtaget tidligere på året. Her indgår Kratvej på listen over lokaliteter, der skal kigges på i de kommende tre år.

Der er sat to mio. kroner af til trafiksikkerhed i kommunen hvert år i de næste fire år.

-Hvor gør de penge bedst gavn først?

»Det afgøres efter forvaltningens faglige vurdering og derefter politikernes stillingtagen,« svarer Jesper Würtzen:

»Men Kratvej er en af de veje, der er prioriteret i trafiksikkerhedsplanen. Jeg har forståelse for problematikken og vil gerne være med til at få begrænset den trafik.«

Ballerup Bladet har præsenteret borgmesteren for beboernes forslag. Til dem siger Jesper Würtzen:

»Forslagene ser fornuftige ud, men jeg er ikke uddannet inden for trafik og er derfor kun lægmand. Derfor er det op til fagligt uddannede at vurdere forslagene og effekten af dem,« siger han:

»Jeg vil råde beboerne til at kontakte forvaltningen med forslagene, så bliver der kigget på dem.«

Paradoksalt problem

-Kommunen er løbende blevet kontaktet om sagen siden 2006. Hvorfor er der ikke blevet reageret?

»Hvis de tiltag, der er lavet i området, blandt andet buslommen, ikke har den ønskede effekt, så må vi jo foretage en revurdering. Og som jeg kan høre det, virker situationen i Måløv specielt om morgenen kaotisk,« siger borgmesteren:

»Men det er jo et paradoksalt problem, at forældre på grund af sikkerheden kører deres børn i skole og på den måde gør den trafikale situation endnu mere vanskelig et sted, som mere er skabt dengang, hvor man kørte i hestevogn. Det er jo tydeligt, at området ikke er dimensioneret til den trafik, der er der i dag,« fastslår borgmesteren og slutter:

»Løsningerne skal findes på forskellige niveauer – blandt andet ved forbud og adfærdsændringer, og måske også ved, at forældrene i højere grad sætter deres børn af ved hallen ved skolen.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *