Flere midler til det boligsociale
Vælgermøde-Ballerup-Bladet-Jesper-Würtzen-KV13.jpg
Direkte adspurgt sagde borgmester Jesper Würtzen (S) på Ballerup Bladets vælgermøde i sidste uge: »Ja, jeg synes, at det er en god idé , at de 200.000 kroner bliver hævet.« Foto: Brian Lindberg
Boligsocialt På Ballerup Bladets vælgermøde åbnede borgmester Jesper Würtzen for at omprioritere midlerne, så det boligsociale område får mere end de 200.000 kroner ekstra, der er sat af på næste års budget. Først skal området dog analyseres.

»Jeg vil gerne gå med til at omprioritere vores ressourcer.«

Citat: Borgmester Jesper Würtzen (S) på Ballerup Bladets vælgermøde i Baltoppen Live i sidste uge.

Udtalelsen kom et godt stykke inde i vælgermødet, hvor både kandidater i panelet og afdelingsbestyrelsesfolk i salen havde ytret sig negativt over, at næste års budget kun kunne rumme et ekstrabeløb på 200.000 kroner til det boligsociale område i Skovlunde.

Det var langt fra nok, og man ville gerne have penge andre steder end i Skovlunde også.

Emnet blev affødt af en debat om bandekriminalitet og utryghed.

Da borgmesteren hurtigt efter sin udtalelse af ordstyrer Andreas Karker blev konfronteret med, at han vist lige havde afgivet et valgløfte, sagde han:

»Vi har jo et budgetforlig, så vi skal være enige om det. Men ja, jeg synes, at det er en god idé, at de 200.000 kroner bliver hævet.«

Dagen derpå fastholdt borgmesteren over for Ballerup Bladet sit tilsagn til at ville gå ind for at få tilført flere ressourcer end de omtalte 200.000 kroner til det boligsociale område.

Det sker ikke fra den ene dag til den anden, og han ønsker, at forligsparterne er med. Ellers bliver det ikke til noget i 2014 i hvert fald.

Først en analyse

Der er et godt stykke fra tilsagnet – valgløftet, om man vil – på Ballerup Bladets vælgermøde til, at borgmesteren bliver helt konkret på, hvad der nu skal ske.

»Du får mig ikke til at sætte et specifikt tal på. Men jeg forestiller mig, at vi under den første budgetopfølgning efter første kvartal af 2014 tager sagen op politisk,« siger Jesper Würtzen til Ballerup Bladet:

»I forhold til det, vi blev enige om under budgetforhandlingerne, er der en proces i gang. Med hensyn til tilførsel af flere ressourcer til området, så skal vi ikke bare give penge ud, men have et mål og en strategi. Jeg forventer dog ikke, at de andre partier vil forhindre en opprioritering af den boligsociale indsats.«

Det boligsociale område skal analyseres, inden det kan stå klart, hvor meget området skal opprioriteres med krone- og øre-mæssigt.

»I forvejen gør kommunen jo en stor indsats i boligområderne med klubpædagoger, socialrådgivere, skolelærere og SSP-samarbejdet. Ingen af dem arbejder gratis,« siger Jesper Würtzen:

»Er der i analysen et helt klart billede af et mål og en struktur for arbejdet, så vil jeg gerne være med til at fremskynde arbejdet, så vi ikke skal vente helt til budgettet for 2015 med at finde penge. Det vigtigste er, at vi skal blive klar over, hvilke mål vi arbejder efter.«

Højere prioritering

I næste valgperiode – altså, fra nytår – opprioriteres boligområdet i Ballerup politisk.

Her kommer det nemlig til at ligge under økonomiudvalget, som frem over vil være det ansvarlige fagudvalg for området.

I dag er det kulturudvalget, der har ansvaret for boligområdet.

I går, mandag, blev det første, konkrete skridt taget til udmøntning af de 200.000 kroner, der er sat af til den boligsociale indsats i Skovlunde.

Her mødtes kommunens administration nemlig med de to store boligselskaber i Skovlunde, AAB og Baldersbo, for at få selskabernes tilsagn til, om de vil være med til en forstærket boligsocial indsats i Skovlunde.

Mødet fandt sted efter avisens trykstart.

LÆS OGSÅ: ‘Det er nødvendigt med økonomisk tilskud’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *