Få styr på gælden
Debat Igennem mange år har socialdemokraterne i Ballerup siddet suverænt på magten i Kommunalbestyrelsen, dog gennem de seneste valgperioder kun ved hjælp af SF stemmer.

Igennem mange år har socialdemokraterne i Ballerup siddet suverænt på magten i Kommunalbestyrelsen, dog gennem de seneste valgperioder kun ved hjælp af SF stemmer.

Det giver naturligvis en skævridning af demokratiet, når kun mandater fra ca. halvdelen af kommunens stemmeberettigede borgere suverænt sidder på magten og enevældigt kan forme og bestemme kommunens økonomi, trivsel og udvikling.

Godt nok sidder der også borgerlige repræsentanter i byrådet, men alle ved, at indflydelsen er så som så, når et socialdemokratisk flertal i sidste ende alligevel kan træffe afgørelsen.

Derfor vil det i demokratiets ånd være sundt og ønskeligt, også for socialdemokratiet, at vi denne gang kunne få flere borgerlige repræsentanter i byrådet og dermed bryde den socialdemokratiske dominans og ikke kun som vælger tænke på at sætte stemmerne »på det samme som vi plejer«.

Det er jo kendt, at kommunen selvforskyldt har oparbejdet en stor gæld med nedskæringer til følge og en anstrengt økonomi med et højt skattetryk på grundskyld- og kommunebeskatnings området (blandt de højeste i landet). Derfor vil en styrket borgerlig indflydelse kunne være med til at løse disse store problemer, ikke mindst set i forhold til arbejdsløsheden, skolereformen, ældre- og familieomsorgen samt den lokale økonomiske krise.

1 kommentar om “Få styr på gælden”

 1. Per Mortensen A siger:

  Kære Torben.
  Demokratiet lever og har det godt i Ballerup.
  Der er 25 pladser i byrådet.
  Det fordeler sig sådan efter vælgerne havde stemt i 2009.
  A 15 mandater, F 4 Mandater siden er DF med 2 mandater kommer herover.
  Det vil sige der er 21 for Borgmester Jesper Wurtzen.
  Og 4 imod 2 V og 2 K mandater.
  Nu skal der stemmes igen.
  Og jeg kan da fortælle at Jesper Wurtzen, er det fyrtårn som jeg finder klart er bedst for Ballerup og alle borgerne her.
  En stemme på Jesper er en stemme for ordentlighed, fremgang, respekt for forskellighed, mangfoldighed og få Borgerne i Centrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *