Et sørgeligt valgresultat
Debat På vegne af SF-Ballerup vil vi i kommunalbestyrelsesgruppen gerne takke de vælgere der stemte på os ved kommunalvalget i tirsdags.

Også en stor tak til alle de Ballerup-borgere der efter vores store tilbagegang har udtrykt, at de heller ikke kunne se retfærdigheden i den behandling vælgerne har givet os.

At det så ikke var tilstrækkeligt til at vi fortsat kunne blive repræsenteret, kommer som en stor overraskelse for os.

Vi var på forhånd indstillet på at Enhedslisten ville hente en del af vores vælgere på grund af lands¬politiske forhold der har meget lidt med Ballerup at gøre.

Men at vi også skulle afgive stemmer til Socialdemokraterne i så stort et omfang som det blev tilfældet, kunne vist ingen have forudset.

Og vi skal ikke lægge skjul på at vi ikke synes, at vælgerne har behandlet os retfærdigt i betragtning af den store indsats vi har gjort ikke blot i den forløbne valgperiode, men gennem mange år.

Særlig bittert bliver det naturligvis når vi kun manglede tre stemmer i fortsat at være repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

Men vi kan forsikre om at vi fortsat vil engagere os i kommunale anliggender, nu blot med et andet udgangspunkt, og at vi har til hensigt igen at indtage vores naturlige plads i kommunalbestyrelsen ved valget om fire år.

Da Enhedslisten nu har overtaget positionen som det eneste parti i kommunalbestyrelsen der ligger til venstre for Socialdemokraterne, skal vi ud over at ønske til lykke med det fine valgresultat opfordre dem til at søge indflydelse til gavn for borgerne i Ballerup.

Der fortsat brug for kræfter der gør en indsats for en god inklusion i folkeskolen, for at borgerne oplever sig som medborgere der bliver lyttet til, og for boligsociale initiativer der kan forebygge social mistrivsel og bandekriminalitet. De værste tåbeligheder der er blevet markedsført under valgkampen – Venstres ønske om at nedlægge integrationsrådet og Dansk Folkepartis ønske om afskaffelse af modersmålsundervisning og at kommunalbestyrelsen skal tilrettelægge institutionernes madplaner – kræver det derimod nok ikke den store indsats at få skrinlagt. Den slags går vi ud fra der fortsat vil være et bredt flertal imod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *