De borgerlige rotter sig sammen til valget
Socialdemokraterne-1-maj.jpg
De røde faner har vajet over Ballerup i mere end 80 år. Det skal være slut nu, mener fire borgerlige partier i Ballerup.
KV13 Radikale, Konservative, Liberal Alliance og Venstre har indgået valgforbund.

Bliver ét eller flere af de borgerlige partier ikke valgt ind i kommunalbestyrelsen i Ballerup ved kommunalvalget 19. november, bliver stemmerne ikke spildt. I stedet går de til de partier, der vælges ind.

Radikale, Konservative, Liberal Alliance og Venstre er gået i valgforbund med hinanden.

Valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der indgås mellem politiske partier eller lister for at minimere stemmespild og for at maksimere antallet af mandater, der tilfalder partierne i valgforbundet.

Bryde magtmonopol

»Vi er fire selvstændige partier med hver vores profil og mærkesager. Så der er forskel på vores politik, men vi er i hvert fald enige om én ting: Vi skal have brudt det socialdemokratiske magtmonopol, som har eksisteret alt for længe,« siger Venstres borgmesterkandidat, Kåre Harder Olesen:

»Det gør vi bedst ved at indgå i et valgforbund og dermed sikre den bedste udnyttelse af de borgerlige/liberale stemmer i Ballerup.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *