Da stormen ramte Ballerup
storm-sti-fra-fuglehavevej-trae-smadret-hegn-til-ko-fold.jpg
Foto: Brian Lindberg
Uvejr Ballerup Kommune var blandt de steder i hovedstadsområdet, som ikke blev hårdest ramt. Men der var alligevel mere end nok at se til, da der skulle ryddes op i dagene efter.

Selv om sidste uges rekordstorm ikke ramte Ballerup hårdest, fik kommunen sin solide andel af skader.

Over en periode på fire timer fra klokken 16 til 20, mens stormen rasede, var alle mand i Ballerup Brandvæsen optaget.

Blandt andet var dele af et stillads i Måløv faldet ned, hvor man sørgede for at sikre området omkring og advare folk.

Og flere steder havde væltede træer revet ledninger ned, hvor man sørgede for sikring og afspærring, indtil DONG kunne begynde at reparere skaderne.

Så snart stormen tog af i styrke, rykkede kommunens egne folk ud – især med motorsave for at rydde væltede og splintrede træer og med afspærringer omkring farlige steder.

Lyskurve i sort

Tirsdag morgen begyndte kommunens miljø- og teknikafdeling at få overblik over omfanget af skader.

Mange lyskurve blandt andet langs Ballerup Boulevard og Hold-An Vej var gået i sort eller beskadigede og blev ordnet i løbet af formiddagen.

Og med hjælp af eksterne entreprenører gik man i gang med det store oprydningsarbejde med at få savet stier fri og kørt grene og træer væk.

Mange af kommunens institutioner blev også hårdt ramt både i form af væltede træer og af skader på tage, halvtage og facader.

Oprydningsarbejdet ventes at fortsætte hele denne uge med. Ud over det er der i kommunen mange skader på fliser og belægning som følge af de mange træer, der er væltet. De skader er det endnu ikke klart, om man kan nå at ordne, inden vejret bliver uegnet til den slags arbejde.

Hjælp fra borgerne

En stor hjælp under oprydningsarbejdet har også været kommunens nye app, Ballerup Borgertip, hvor man via smartphone kan indberette problemer og skader.

Alene fra de første vindstød ramte Ballerup og til tirsdag eftermiddag modtog kommunen 15 indberetninger fra borgerne på alt fra lyskryds, der var gået i sort, til væltede træer og ufremkommelige stier.

De indkomne borgertip bliver registreret, undersøgt nærmere og prioriteret.

En indberetning er ingen garanti for, at kommunen rykker ud med det samme. Ressourcerne skal bruges rigtigt. Derfor var der i forbindelse med stormen f.eks. hurtig udrykning på sorte lyskurver og væltede træer eller grene hen over veje og centrale stier, mens andre skader har måttet vente.

SE BILLEDER

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *