Besøg de dygtige vækstvirksomheder
Specialisterne_Steen_Thygesen-copy.jpg
Direktør Steen Thygesen fra Specialisterne håber at andre vil lade sig inspirere af hans virksomheds vækstsucces.
Region Hovedstaden fejrer vækst og iværksætteri ved at invitere indenfor i 19 forskellige virksomheder med vækstsucces. Én af dem er Specialisterne i Ballerup.

Når hele verden i uge 47 fejrer vækst og iværksætteri, gælder det også i hovedstadsregionen.

For sjette år i træk er Væksthus Hovedstadsregionen sammen med de 29 kommuner i regionen arrangør af ’De Hemmelige Helte’, hvor 19 virksomheder torsdag den 21. november inviterer indenfor til en snak om, hvad der skaber en vækstsucces.

»Mange af vækstvirksomhederne er ikke så kendte i offentligheden. Men det er i høj grad dem, der holder hjulene i gang i Danmark, og derfor vil vi gerne fejre dem,« fortæller strategi- og kommunikationschef Katrine Nygaard fra Væksthus Hovedstadsregionen.

Lokal Hemmelig Helt

I Ballerup kan man besøge virksomheden Specialisterne, der som et af de første firmaer i verden har indrettet sig så mennesker med autisme og lignende udfordringer kan udnytte deres særlige evner.

Denne type mennesker er ofte vedholdende, omhyggelige og har i høj grad sans for detaljer, logik og analytisk tankegang. Evner, som betyder, at de kan løse krævende og komplicerede specialistopgaver for erhvervslivet inden for blandt andet digitalisering, softwaretest, drift og kvalitetssikring. Det kan fx være en produkttest, som kræver, at der laves mange gentagelser.

»Vi finder og udvikler talenter blandt mennesker, som typisk er marginaliseret i samfundet. Dem, som andre normalt afskriver, er vi i stand til at bringe ind på arbejdsmarkedet,« fortæller direktør Steen Thygesen fra Specialisterne.

Specialisternes unikke og innovative tilgang er blevet til en model, der egner sig til eksport. Firmaet opererer i dag i 12 lande, og får værdifuld viden med den anden vej:

»Vi lærer meget ude i verden, som man ikke ville have gjort i Danmark. Nu kan vi løse problemer anderledes og smartere,« siger Steen Thygesen og håber, at andre vil lade sig inspirere af, at man godt kan eksportere andet end fysiske produkter.

Læs mere om De Hemmelige Helte på hjemmesiden www.dehemmeligehelte.dk, hvor du også kan se de øvrige virksomheder, som er åbne for besøg den 21. november.

De Hemmelige Helte er en del af Danmarks Vækst og Iværksætteruge, og det er sjette gang at Ballerup Kommune og Væksthus Hovedstadsregionen er medarrangør.

Fakta om De Hemmelige Helte:

• Den 21. november er der mulighed for at komme bag kulisserne hos 19 vækstvirksomheder i hovedstadsregionen.

• Dansk erhvervsliv består primært af små og mellemstore virksomheder, og det er i høj grad dem, der holder hjulene i gang i Danmark – de er erhvervslivets hemmelige helte og vi mener, at de fortjener en fejring.

• De Hemmelige Helte er en fejring af vækstvirksomhederne og vækstkulturen.

• Væksthus Hovedstadsregionen arrangerer De Hemmelige Helte, og de 29 kommuner i regionen er lokale medarrangører.

• De Hemmelige Helte er en del af den landsdækkende og verdensomspændende kampagne for iværksættere og virksomheder i uge 47, som løber af stablen for sjette år i træk.

• I Danmark står Erhvervs- og Vækstministeriet sammen med 35 offentlige og private organisationer bag kampagnen Danmarks Vækst & Iværksætteruge.

• Kampagnen er en del af Global Entrepreneurship Week med 40.000 events i 115 lande. Læs mere på www.uge47.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *