Bekæmp skattely
Debat I øjeblikket viser DR en serie om skattely. Det bør få kommunen til at reagere.

Vi køber varer fra en række multinationale selskaber, som ikke bidrager med en eneste krone i den fælles kasse, fordi de flytter deres overskud til skattely og benytter sig af transfer pricing.

Ballerup Kommune køber benzin hos selskabet Q8, som ejes af den kuwaitiske stat og som ikke har betalt skat i Danmark i mindst 15 år. Når man køber Gevalia og Toblerone (ejet af Kraft Food) eller cornflakes (ejet af Kellogs), samt en lang række andre dyre mærkevarer, fra f.eks. Nestlé og Unilever, så handler man med multinationale firmaer, som betaler noget nær 0%-skat.

Enhedslisten vil arbejde for at kommunen kigger på sin indkøbspolitik, samt opfordre til, at vi alle – som forbrugere – lægger vores penge hos firmaer, som bidrager til fællesskabet.

1 kommentar om “Bekæmp skattely”

  1. Martin Edens siger:

    Jens,

    kan du så ikke i borgernes tjeneste levere en komplet og velfunderet oversigt over hvilke firmaer vi “må” handle hos, hvis det stod til Enhedslisten ?

    For umiddelbart er det jo en jungle at finde rundt i diverse ejerforhold og enkelte varer ville vi så slet ikke kunne få fingrene i, eftersom der er et defacto monopol.

    Se evt. http://ivanteh-runningman.blogspot.co.uk/2012/05/brand-ownership-infographic.html hvis du mangler inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *