Bedre velfærd og flere grønne jobs
Debat Forringelserne i dagpengesystemet er skyld i, at mere end 150 ledige i Ballerup har mistet deres dagpenge siden 1. januar i år.

Hver måned er der 10-15 nye arbejdsløse, der bliver ramt. For de fleste betyder det en kraftig nedgang i indtægten, og nogle står helt uden indtægt.

Dagpengeforringelserne er en økonomisk og menneskelig katastrofe for de ledige.

De Radikale, Venstre, Konservative og DF stod bag.

Men Socialdemokraterne og SF har intet gjort for at rette op på skaderne.

Regeringens stramme rammer for kommunerne har betydet at mange gode job er blevet nedlagt siden sidste valg. Enhedslisten vil – ved finansloven og i kommunalbestyrelsen – kræve, at der skabes nye grønne job og velfærdsjob.

Sådan kan vi på én gang sikre arbejde til flere og bedre kvalitet for borgerne.

Med et kryds ved liste Ø kan du støtte Enhedslistens krav om politisk handling.

1 kommentar om “Bedre velfærd og flere grønne jobs”

 1. Irene Jørgensen. Kandidat nr. 17 Liste A siger:

  Jeg synes efterhånden, at Enhedslisten skylder vælgerne, at fortælle hvad der er landspolitik og hvad der er lokalpolitik.

  Nu har jeg været til i alt 5 vælgermøder og hver gang har beskæftigelsesindsatsen – særligt aktiveringsindsatsen været kritiseret. Enhedslisten har flere gange givet udtryk for, at vi som kommune da bare skulle ansætte folk i ordinære stillinger… EL vil bruge pengene fra aktiveringsindsatsen til at udbetale løn til de ledige, men det ville ikke give en fuldtidsløn og den ledige ville derfor fortsat ramle ind i, at skulle have supplerende hjælp, skulle stå til rådighed og dermed skulle aktiveres i de resterende timer op til 37 timer om ugen. Sådan er loven indrettet, og det
  er altså IKKE i kommunalbestyrelsen lovene vedtages! Det sker i Folketinget!

  Derudover er det ved at være ret uklædeligt, at høre på Mette Hedegaards udfald mod medarbejderne i Jobcentret. Mette, der ynder at fremhæve folkeskolelærerne, som en underkendt og uretfærdigt behandlet faggruppe, skyer ingen midler, når hun skal beskrive egenskaberne hos medarbejderne i Jobcentret. Hun tager udgangspunkt i en ret kort ansættelse hun selv havde for længe siden(nogle gange hedder det at hun var ansat på et beskæftigelsesprojekt – altså i Kompetencecentret, andre gange at det var i Jobcentret – det er hun åbenbart ikke selv sikker på).

  På vælgermødet i Grantoften i går slog hun hovedet på sømmet og hævdede – meget generaliserende – at vi i Jobcentret behandlede folk så rædselsfuldt, at vi gjorde dem psykisk syge!!! Fra en kandidat, der kæmper så hårdt for sin egen faggruppe er det beskæmmende at høre, hvor ualmindelig grimme egenskaber hun tillægger socialt fagligt personale.

  Det er bestemt ikke fremmende for dialogen, når en politiker har sådan en forforståelse af pesonalets menneskelige egenskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *