14 rækkehuse i stedet for erhverv
Nina-Sahl-Østervej-seminarium-1.jpg
Forfatteren Nina Sahl er sammen med sin familie nærmeste nabo til den bygning, som formentlig alligevel ikke skal huse erhverv. Hun er glad for den nye udvikling i sagen. Foto: Lars Schmidt
Østervej Ejeren af det tidligere seminarium ønsker at trække lokalplanen med erhverv tilbage - hvis der gives tilladelse til rækkehuse i stedet.

Får Friheden Gruppen, som ejer det tidligere Ballerup Seminarium, lov til at opføre 14 rækkehuse på grunden, så trækker man ønsker om erhverv tilbage.

Det vil betyde, at den lokalplan, der var i høring indtil sidste uge, falder til jorden.

Her kom der hele 17 indsigelser mod erhverv på grunden. En af dem indeholdt 157 underskrifter mod den lokalplan, som efter al sandsynlighed falder.

»Friheden Gruppen har fulgt op på løftet fra borgermødet med at komme med en indsigelse til lokalplanen, hvor de skriver, at hvis de kan få tilladelse til at opføre 14 rækkehuse på grunden, ønsker de ikke lokalplanforslaget vedtaget,« fortæller formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (S):

»Jeg synes, det er dejligt, hvis det viser sig, at der et muligt at opføre et økonomisk bæredygtigt boligprojekt på Østervej. Det vil være fantastisk, hvis der opføres boliger på hele grunden.«

Lyder fantastisk

Naboen til den bygning på Østervej, som nu ikke længere skal huse erhverv, men formentlig laves om til boliger i stedet, forfatteren Nina Sahl, er meget glad for nyheden:

» »Det lyder helt igennem fantastisk , og vi byder umiddelbart projektet og vores kommende nye naboer velkommen til et af Ballerups skønneste boligområder,« siger hun til Ballerup Bladet:

»Vi glæder os meget til det næste borgermøde, hvor jeg går ud fra, at projektet bliver fremlagt. Det er dejligt og betryggende at vide, at vi bor i en kommune, hvor man lytter til borgerne. Og mindst lige så dejligt at vores unger forbliver trygge. Mine børns vilkår er primærårsagen til, at jeg bor i Ballerup.«

Projekt på vej

Friheden Gruppens forslag er et rækkehusprojekt, der får fælles gårdareal med de lejligheder, der netop er taget i brug på Linde Allé.

Friheden Gruppen er i gang med at bearbejde projektet, som de gerne vil præsentere for kommunen og naboerne, når de har et projekt, som de tror på, kan opføres.

»Jeg ser frem til, at vi får det konkrete projekt til behandling og håber, at vi kan håndtere projektet med den eksisterende lokalplan med de dispensationer, der er nødvendige for, at projektet kan realiseres,« siger Helle Tiedemann og slutter:

»I givet fald vil jeg lægge op til kommunalbestyrelsen, at vi trækker lokalplanforslaget tilbage. Jeg håber, at vi kan få denne sag afsluttet, så naboerne slipper for at se på en ubeboet bygning, der blot står og forfalder.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *