Vil sætte pris på de socialt ansvarlige virksomheder
Smiley-praktikplads-elev-kampagne.jpg
Lokale virksomheder, som udviser socialt ansvar, kan blive indstillet til virksomhedsprisen. Foto: Lars Schmidt
Pris Det Lokale Beskæftigelsesråd vil 4. december uddele sin første virksomhedspris. Man kan indstille frem til den 1. november.

Arbejder du i Ballerup, og er du stolt af, at din arbejdsplads for eksempel er dygtig til at fastholde medarbejdere, som ellers var i fare for at miste deres job?

Eller kender du en lokal virksomhed, der måske har integreret personer, som ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet? Eller en virksomhed, der ansætter fleksjobbere eller medarbejdere på skånejob? Eller måske en virksomhed, som sådan helt generelt udviser socialt engagement i Ballerup Kommune?

Hvis du gør det, så har du mulighed for at indstille virksomheden til Det Lokale Beskæftigelsesråds nyindstiftede virksomhedspris.

Prisen udløser ikke et pengebeløb, men en præmie i form af et kunstværk, som virksomheden kan smykke sig med.

Jobcentret

Det er Jobcenter Ballerup, der koordinerer arbejdet med virksomhedsprisen. Og det først og fremmest, fordi Det Lokale Beskæftigelsesråd ønsker, at jobcentret i højere grad skal arbejde sammen med de lokale virksomheder.

»Det lykkes os at besøge tre ud af fire lokale virksomheder hvert år. Og tre-fire af dem, vi besøger, har personer i praktik eller borgere på løntilskud og viser på den måde et socialt ansvar,« fortæller jobcenterchef Erik Holck Hansen.

Indstillingen

Der er flere måder at indstille en virksomhed på. Man skal bare huske at gøre det inden 1. november – og huske, at der skal være tale om en virksomhed, som hører hjemme i Ballerup Kommune.

I den kommende tid vil jobcentret rundt omkring i kommunen uddele nøgleringe med QR-koder, som linker ind til jobcentrets hjemmeside, hvor man kan indstille en virksomhed til prisen.

Er man ikke super skrap til PC og internet, så kan man kontakt projektleder Marie Nielsen på telefon44 77 60 71 eller på email muni@balk.dk.

Når man indstiller, skal man beskrive den særlige indsats, som virksomheden gør i forhold til følgende:

– At fastholde medarbejdere, der var i fare for at miste deres job.

– At have integreret personer, der har svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet – eksempelvis via brug af mentorordning eller lignende.

– At have ansat medarbejdere på særlige vilkår – f.eks. i fleksjob eller skånejob.

– At helt generelt at have udvist socialt engagement i Ballerup Kommune.

I sin indstilling skal man også give et eksempel, der fortæller om den særlige indsats, som virksomheden har gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *