Vandtaksterne falder
Vand.jpg
En normal familie vil spare rundt regnet 100 kroner om måneden på vandet til næste år. Foto: Lars Schmidt
Vand Vandprisen falder igen og får nu følgeskab af spildevandstaksterne.

En familie med et nogenlunde normalt forbrug af vand og spildevand får i 2014 cirka 100 kroner i besparelse om måneden med de ændrede takster, som ligger i budgettet for næste år.

For 2013 steg spildevandsbidraget med 8 kroner. Næste år falder det med 10 kroner, lyder den glade melding fra formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (S):

»Samtidig øger vi investeringerne til 28 mio. kroner næste år. Pengene skal blandt andet bruges til at reducere risikoen for uvedkommende vand i bymidten,« siger hun.

Vandprisen

Hun glæder sig også over, at vandprisen igen falder:

»Vores drikkevand koster i dag 20,41 kroner pr. kubikmeter og vil næste år koste 19,43 kroner. Så prisen på drikkevand falder med næsten en krone. Uden statsafgift er vandprisen faldet med 30 procent siden 2010, og det er ikke så ringe, at vi i vores kommune kan drikke rent og godt vand til en billig pris,« siger Helle Tiedemann og slutter:

»Udskillelsen af Forsyning Ballerup har siden 2010 betydet en effektivisering på over 15 procent, og det er sket uden, at sikkerhed og kvalitet er blevet sat over styr.«

I de seneste fem år er der investeret 105 mio. kroner i spildevandsanlæg og 37 mio. kroner til vandværker og vandledninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *