Valgflæsk i budgettalen
Debat Borgmesteren hævder at "Ballerup er kommet ud på den anden side af nogle hårde krise- og spareår"...

…efter at der de sidste tre år er gennemført besparelser for næsten 350 mio.kr.

Borgmesteren forbigår, at der er sket massive forringelser for folk på overførselsindkomster og, at regeringen de kommende år vil skære 12. mia. kr., i den offentlige sektor.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil smadre endnu mere. Velfærdsstaten ønskes reduceret til, at hvad man tjener, er privat, og ingen nasser på de offentlige kasser: Når enhver på overførselsindkomst i graven hviler, så bliver der råd til nye biler.

25.000 har i 2013 mistet dagpengeretten, og endnu flere vil falde ud af dagpengesystemets grundet den urimelige dagpengeforkortelse.

Meget brutalt indføres fra den 1. januar en samleverforsørgelse for kontanthjælpsmodtagere (og kun dem).

Så skal man økonomisk forsørge hinanden, hvis man bor sammen.

Det anslås at ramme et sted mellem 7.000-10.000 borgere, der så kommer til at stå uden forsørgelse. Tusindvis af familier ender i økonomisk deroute.

Når man på denne måde forarmer folk, så får det alle mulige følgevirkninger.

Nogle vil på et tidspunkt være nødt til at gå fra hus og hjem. Det bliver svært ved at se, hvordan de skal komme videre i deres liv.

Udover dette uacceptabelt store antal langtidsledige, bliver vi nødt til at medtage de ca. 1.000 langtidssyge, der efter kun 1 år (52 uger) mister dagpenge, og sendes ud i et helvede uden mulighed for kontanthjælp.

Mange langtidssyge fastholdes i en uholdbar situation af besparelseshensyn. Borgmesteren mangler faglige eller saglige argumenter for sådanne besparelser, som rammer borgerne. Som Knud Romer har sagt: »Målt i BNP har vi aldrig været rigere, men vi har ikke råd til de svage.«

Det er desværre også blevet SF, S og Radikal politik.

2 kommentarer om “Valgflæsk i budgettalen”

 1. Det er tytdeligt at Jørgen flyr ikke ved hvad han snakker om. Liberal alliance vil ikke “reducere velfærdsstaten , at hvad man tjener, er privat”, men det er sandt at vi vil have skatten ned, og flere beslutninger gjort private, og derfor til relle valg.

  Kig en dag forbi http://www.liberalalliance.dk og bliv klogere på de ting som du er uenige i.

  Men måske at grunden til at SF, S og R er blevet mere “blå” er at det er nødvendigt for at vi økonomisk kan overleve som kommune ?

  Med Venlig Hilsen
  Richardt Radek Larsen
  Spidskandidat for Liberal Alliance

 2. jørgen flyr siger:

  Så sæt dig dog ind i dit partis politik.
  Liberal Allilance vil spare 55 mia. kr på de offentlige budgetter.

  Vi er i en situation, hvor de ti procent rigeste danskere i gennemsnit har fået 100.000 kr. mere om året fra 2002 til 2011, mens de tiprocent fattigste har oplevet et indkomstfald på 90.000 kroner renset fra inflation.

  Liberal Alliance ønsker endnu større ulighed, dat der skal ske yderligere lempelser i topskatten, og overførselsindkomsterne skal længere ned, dagpengeperioden skal yderligere afkortes osv.

  Liberal Alliance er det mest asociale parti i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *