’Uden lærlinge uddør vores fag’
30bblLærlinge2.jpg
Lærlingen Ali Djahandideh og mester Palle Mathiesen foran værkstedet på Skovvej, hvor sommertravlheden har indfundet sig. Det giver ordre i bogen.
Uddannelse Hos Palle Mathiesen Auto tager de lærlinge og skilter gerne med det. Det er kommet 28-årige Ali Djahandideh til gode - han har nu været i virksomheden i halvandet år.

Der er gang i bilreparationerne, svensknøglen og oliekanderne. Der er sommertravlhed hos Palle Mathiesen Auto i Ballerup, og gemt under undervognen på en hvid personbil befinder 28-årige Ali Djahandideh sig. Han er lærling og blev i 2012 ansat på værkstedet, der har base på Skovvej.

»Uden lærlinge risikerer vi, at vores fag uddør. Vi har en forpligtelse til at give vores viden videre og sikre, at den næste generation bliver både dygtige og engagerede i faget. Jeg bliver hver eneste uge ringet op af unge, der søger en læreplads. Jeg har altid haft lærlinge, men kan ikke have flere lærlinge ad gangen. Jeg synes, alle virksomheder har et socialt ansvar for at give de unge en chance,« fortæller ejeren, Palle Mathiesen.

Han er sammen med en lang række lokale virksomheder med til at synliggøre manglen på elev- og lærepladser med ’Praktik Til Alle’-kampagnen, der har kørt i Ballerup Kommune siden maj 2012.

Hos Palle Mathiesen er indgangspartiet og lånebilerne påklistret det enkle budskab: Vi tager elever, gør du? Og mærkaten bliver bemærket.

»Mærkaten får tit en positiv kommentar med på vejen og giver anledning til en god snak, inden kunderne sætter sig bag rattet i lånebilen. Det er jo et godt og vigtigt budskab om et vedkommende problem for vores samfund. Det vil mange gerne gøre lidt ekstra reklame for,« siger Palle Mathiesen.

Ali fik muligheden

Lærlingen Ali Djahandideh har skruet på biler i al den tid, han kan huske. I 2012 fik han mulighed for at starte hos Palle Mathiesen som voksenlærling.

»Jeg er meget glad for at være startet hos Palle. Det har givet mig nye muligheder og en masse erfaring, som jeg kan tage med videre. Ansættelsen har givet mig mulighed for at komme videre i mit uddannelsesforløb. Desværre er der en masse andre, der ikke er så heldige,« siger Ali Djahandideh, der til daglig bor i Ballerup.

Læs mere om Ballerup Kommunes ’Praktik Til Alle’-kampagne på www.ballerup.dk/praktikelev. Her kan du også se, hvad du kan gøre for at hjælpe endnu flere unge til uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *