Sund succes med bid i
SundhedsHuset-madlavning1-copy.jpg
»Jeg kan kun anbefale det til andre.« Birgit Laursen er begejstret for madlavningsholdet, som SundhedsHuset tilbyder.
Madlavning SundhedsHuset i Ballerup tilbyder sunde madlavningskurser for borgere over 18 år, og kursisterne er glade for tilbuddet.

Der er atter gang i hjemkundskabskøkkenet på det tidligere Parkskolen i Ballerup. En duft af æblemuffins, hjemmelavet müsli og knækbrød møder besøgende i indgangen.

En række borgere har takket ja og meldt sig til Ballerup Kommunes madlavningskursus, der sker i samarbejde med kommunens sundhedshus.

På kurset er der fokus på sunde alternativer til den almindelige hverdagskost.

»Det er meget spændende at være med, og jeg har lært at lave en masse god og sund mad med en masse grøntsager,« fortæller Maria Villenger, der nu er begyndt at lave sundere mad derhjemme, efter hun har deltaget på kurset.

Lige ved siden af er Birgit Laursen i gang med at tilberede en omgang sund müsli.

Den müsli, man køber i butikkerne, er ofte fyldt med store mængder sukker eller honning. Birgits sunde alternativ består udelukkende af gryn og rosiner, der bliver brunet af ved svag varme.

SundhedsHuset-madlavning2-copy

Kost og motion skaber fællesskab

Ved siden af madholdet har Birgit også tilmeldt sig et motionshold i SundhedsHuset. Det har hun gjort sammen med en række andre kursister, og det har skabt grobund for nye fællesskaber.

»Jeg dyrker motion med nogle af de andre på holdet, så jeg har lært nogle nye mennesker at kende. Det har været meget positivt. Jeg kan kun anbefale det til andre,« fortæller Birgit.

På det modsatte køkkenbord står der en dej klar. Efter en tur i ovnen skal det blive til hjemmelavede gourmet-knækbrød.

SundhedsHuset-madlavning4-copy

»Det er normalt min kone, der laver maden derhjemme. Så det er meget sjovt at få lov til at prøve selv,« fortæller Jørgen Larsen, mens pladen med knækbrød bliver gjort klar.

SundhedsHuset har, foruden madlavning, en lang række andre tilbud for borgerne i Ballerup Kommune. Det gælder for eksempel motionshold og inspirerende kostoplæg ’Sund Kost’ om fire forskellige emner. På www.ballerup.dk/sundhedshuset kan man læse meget mere om alle tilbuddene og om tilmeldingen til de enkelte arrangementer.

SundhedsHuset-madlavning3-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *