Solen varmer vandet
03BSBSolen-varmer-vandet.jpg
Med solfangere på taget kan man nemt opvarme vand til den daglige husholdning.
Energi Grundejerforeningen Ottabo har haft besøg af en rullende energivogn.

De 17 helt ens huse fra 1950’erne i grundejerforeningen Ottabo har haft besøg af Ballerup Kommunes energitjenestes rullende energivogn og rådgiverteam. Her blev boligejerne direkte fra demonstrationsvognen tilbudt rådgivning og samtale om energibesparende tiltag i deres parcelhuse.

Besøget viste, at flere i grundejerforeningen allerede har arbejdet på at nedbringe deres energiforbrug ved for eksempel at øge ydervægs- og loftsisolering og udnytte solenergi til varmt vand, hvilket grundejer blandt andre Palle Nielsen gør.

»Vi vil gerne være med til at spare CO2. Vi har alle gjort noget, da vi fik solfangere for 18 år siden, og vi fik helt nye solfangere sidste år. Huset taghældning er på 45 grader og er sydvendt og passer rigtig godt til solfangere. Om sommeren er vi selvforsynende med varmt vand fra en 300 liters varmtvandsbeholder tilsluttet solfangerne,« fortæller Palle Nielsen.

Selvom Palle Nielsen og naboerne har taget nogle grønne skridt, så viste besøget, at der stadig er potentiale for besparelser på for eksempel strøm, som viste sig at være mere omkostningsfuld og fylde mere i det totale energiforbrug for boligen end forventet.

Det kom som en overraskelse for beboerne, at en strømforsyning til en større computerarbejdsplads for eksempel let koster 1,5 kr. i timen at køre. Også bedre udnyttelse af varmen i huset ved varmegenvinding og varmefordeling samt skunk- og facadeisolering var på tale i forhold til kommende energitiltag i Ottabo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *