Skal værkstederne lukkes?
Debat I foråret var der læserbrevsdebat om Lautrups værksteders fremtid.

I den forbindelse havde Tom Nielsen et indlæg d. 14.5.2013, der slutter med sætningen »… og derfor er der ingen, der med sikkerhed ved, hvad det hele ender med«.

Jeg er netop startet på en ny sæson i Seniorværkstedregi. Her har jeg fået at vide, at det sandsynligvis bliver den sidste sæson, da Lautrups værksteder skal lukke til sommer.

Én ting er, at jeg – samt de andre kursister – ikke kan bruge Lautrups værksteder mere. Det er slemt nok i sig selv.

Værre er imidlertid, at mit barnebarn, som går på Kasperskolen ikke fremover vil få mulighed for at benytte værkstederne på Lautrup.

Mit barnebarn er ellers rigtig glad for at komme op på værkstedet en gang om ugen, hvilket han med glæde fortæller mig om. Han er en af de elever, der har brug for praktisk undervisning – og trives med det.

Jeg forstår ikke, hvorfor man laver nedskæringer på et område, som går ud over specialskoleelever, der har gavn af praktisk undervisning. Slet ikke i en tid, hvor man taler om heldagsskole, hvor blandt andet praktisk/musiske fag skal styrkes.

Man taler også om at få flere elever ind på erhvervsuddannelserne.

Vil det ikke være smartere at give alle elever i 8-10 klasse valgfag på Lautrup, som man tidligere gjorde? Dengang var der rigtig mange elever fra Lautrup, som startede praktiske uddannelser.

I forlængelse at Tom Nielsens læserbrev i foråret – og da der snart er kommunevalg – kunne jeg godt tænke mig at få besvaret nedenstående spørgsmål.

Ved man nu, hvad det ender med?

Er det vedtaget i kommunalbestyrelsen, at Lautrups værksteder skal nedlægges, således at de ikke er tilgængelige for folkeskoleelever?

Hvilke partier har i givet fald stemt for at nedlægge værkstederne?

Hvad er de forskellige partiers syn på Lautrup værksteder? Ønskes de lukket eller ønskes de bevaret?

1 kommentar om “Skal værkstederne lukkes?”

  1. Sanne Fandrup siger:

    Jeg har godt lagt mærke til, at der i Ballerups ‘budgettilpasninger’ (læs sparerunder) for de kommende år fremgår flere nedskæringer på tilbud til unge med særlige udfordringer.

    Jeg skal ikke kunne svare på, om netop Lautrups værksteder står for skud, men jeg vil gerne love dig, at dét ikke er løsninger, jeg synes godt om, og som jeg vil arbejde imod – simpelthen fordi vi har en enorm stor udfordring med en massiv ungdomsledighed i Ballerup.

    Det er Ballerups største udfordring at få unge-ledigheden ned. Både fordi det skaber bedre unge-liv, men også fordi det er vores fælles fremtid. Alle tilbud, som kan understøtte unges vej fra skole til uddannelse til job, skal bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *