Pris til Smørums bedste lærling
Daniel-John-Hansen-overrækkelsen-copy.jpg
Mekaniker Daniel John Hansen modtog sammen med 24 andre Metalindustriens Lærlingepris 2013. Foto: Thorkild Christensen.
Prisoverrækkelse Mekaniker Daniel John Hansen har modtaget Metalindustriens Lærlingepris, fordi han både socialt og fagligt er i topklasse.

I sidste måned var mekaniker Daniel John Hansen i København og modtage Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen.

Sammen med 24 andre lærlinge fra hele landet blev Daniel hyldet af blandt andre undervisningsminister Christine Antorini i Den Sorte Diamant.

Det er 11. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler prisen, som gives til lærlinge, der både fagligt og socialt er i topklasse. Daniel har som de øvrige lærlinge fået den højeste karakter, 12, til svendeprøven.

Daniel John Hansen var indstillet til prisen af både sin virksomhed, Arne Stubbe Automobiler A/S, og sin skole, Teknisk Erhvervsskole Center. Indstillingen lød blandt andet:

»Daniel er enormt målrettet med sine opgaver. Han udviser stor faglig indsigt hvad angår kvalitet og sikkerhed, og viser overskud ved, på sin egen ydmyge måde, at inddrage sine medstuderende og hjælpe dem med at planlægge deres arbejde. Han læser meget efter skolen for at sætte sig ind i faglige problemstillinger. Han er meget videbegærlig og vil gerne prøve nye ting af – oftest med stor succes. Daniel sætter en ære i at udføre sine opgaver 112 procent i orden.

Hylder talentet

Selv giver Daniel John Hansen følgende bud på, hvorfor han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede lærlinge:

»Jeg har altid været betaget af at skrue og rode med biler. Det bedste ved mit arbejde er helt klart, når man får nogle udfordringer og skal udføre fejlfinding. Især de store opgaver er spændende. Jeg har planer om at videreuddanne mig og tage så mange kurser som muligt. Når jeg sætter mig for noget, vil jeg gerne være god til det. Det er en stor ære, at der er nogen, der synes, at jeg har gjort det godt og været en god kollega.«

Det er netop prisens fornemmeste opgave at hylde talentet. Det fortæller Lone Folmer Berthelsen, der er næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI:

»ML-Prisen hylder talentet, og netop talenterne er vigtige for, at vi kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne,« siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *