Prestigefyldt pris til Ballerup Bladet
Lars-Schmidt-pris.jpg
Redaktør med den håndgribelige anerkendelse, diplomet fra Danske Medier, samt et lille udsnit af de næsten 50 artikler, det blev til om bandekriminaliteten i Skovlunde. Foto: Alan Klestrup
Hæder Ballerup Bladets redaktør, Lars Schmidt, fik guld i kategorien Årets Nyhedshistorie, da Danske Medier uddelte ugeavisernes årspriser.

Hæder: Den massive og vedholdende omtale af bandeuroligheder, hashsalg og kedelige konsekvenser for beboere og forretningsdrivende i det centrale Skovlunde skaffede i sidste uge Ballerup Bladet og redaktør Lars Schmidt guld i den prestigefyldte uddeling blandt lokale ugeaviser i Danmark: Ugeavisernes Årspris, der onsdag blev uddelt i Kolding.

Lars Schmidt vandt guld i kategorien Årets Nyhedshistorie.

Næsten 50 artikler blev det til fra slutningen af august 2012 og frem til sommeren 2013.

Nærværende dækning

Prisen blev blandt andet uddelt, fordi Ballerup Bladets nærværende dækning af sagen var med til at sørge for, at det helt åbenlyse hashsalg ved Skovlunde Centret ikke blev forbigået i tavshed.

Den massive og vedholdende omtale samt kritiske og insisterende spørgsmål var en medvirkende årsag til, at der blev oprettet visitationszone i Skovlunde, og siden dækkede Ballerup Bladet tæt, da borgere, foreninger og handlende satte sig til modværge.

På Facebook skriver borgmester Jesper Würtzen (S):

»Kæmpe stort tillykke til Ballerup Bladet med prisen for Årets Nyhedshistorie. Hjørnestenen i et demokrati er en stærk og fri presse, og det lever vores lokalavis op til med prisen. Tillykke.«

Efter en sommerferie med ro i Skovlunde, er hash- og bandekriminaliteten på vej til at blusse op igen.

Ballerup Bladet følger sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *