Præmie skal få vælgere op af sofaen
Valg-3.jpg
Ved kommunalvalget i 2009 var det kun 65.8 procent, der stemte på landsplan. I Ballerup var stemmeprocenten helt nede på 64,1 procent.
KV13 Ballerup Bladet er med i national kampagne, der med en skattefri præmie på 250.000 kroner lokker vælgerne til stemmeboksene.

En national kampagne, som i går, tirsdag, blev søsat via ugeaviser i hele landet, lokker vælgere med en skattefri præmie på 250.000 kroner.

Man skal stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget 19. november for at have en chance for at få fingre i præmien.

Baggrunden for kampagnen, som har titlen Stem & Vind, er den lave stemmeprocent på 65,8 procent ved kommunal- og regionsrådsvalgene i 2009.

I Ballerup lå man faktisk længere ned for fire år siden. Her stemte kun 64,1 procent.

»Op mod 1,5 millioner danskere stemte ikke i 2009. Det kan vi ikke være bekendt i et af verdens mest demokratiske lande. Vi behandler demokratiet respektløst, når kun seks ud af ti danskere gider stemme, som vi så det i 2009. Den svage interesse for de lokale valg er derfor et problem, der trænger til at blive sat på spidsen. Og hvis det nu er initiativer som dette, der skal til for at øge interessen, hvad er så problemet, og hvem har det? Er det vælgerne, politikerne, medierne eller nærdemokratiet i sin danske udgave,« siger initiativtager til kampagnen, direktør og redaktør Erik Haldan, Ugeavisen Esbjerg.

Ingen politikere eller partier er involveret i kampagnen. Alle bag kampagnen betragter den som en fælles mission til gavn for nærdemokratiet. Ingen har modtaget nogen betaling for noget. Kun staten kræver en afgift på 15 procent af præmiesummen. Den post betaler arrangørerne, så der er en kvart million til den heldige vinder.

Stem & Vind

For at kunne komme i betragtning til præmien er det en betingelse, at man har stemt 19. november og deltager i en sms-konkurrencen, der har det lokale nærdemokrati som gennemgående tema.

Se hvordan du deltager på hjemmesiden: www.stemogvind.dk

Blandt deltagerne i sms-konkurrencen trækkes en vinder i hver af landets fem regioner.

Og blandt disse fem regionsvindere trækkes der lod om hovedpræmien på 250.000 skattefri kroner.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *