På kanten af samfundet
Hushpuppy-copy.jpg
Salaam Filmfestival og Med Skolen i Biografen viser den Oscar-nominerede film, Hushpuppy, i Baltopppen Bio.
Film Salaam Filmfestival og Med Skolen i Biografen arrangerer film og foredrag for skoleelever i Ballerup.

Skoleelever i Ballerup kan opleve en lille piges næsten uendeligt stærke evne til at kæmpe og drømme, selvom verden falder sammen om hende, når Salaam Filmfestival og Med Skolen i Biografen viser den Oscar-nominerede film, Hushpuppy, i Baltopppen Bio på torsdag den 24. oktober klokken 9.

Den 6-årige Hushpuppy, bor sammen med sin beskyttende, men temperamentsfulde far, i et udstødt og fattigt samfund i Louisianas sumpområde.

Hushpuppys far er syg og skal dø, så han træner Hushpuppy til at være stærk og aldrig at græde. Da en naturkatastrofe rammer området, kan faren ikke længere beskytte hende, og Hushpuppy tager ud for at lede efter sin mor.

Efter filmen taler Afshin Firouzi med eleverne om, hvordan det er at leve på kanten af samfundet. Afshin, der i dag er socialkonsulent og musiker, ankom i 1983 til Danmark med sin familie. De var flygtet fra det krigen i Iran. Afshin startede sit liv i Danmark i Sandholmslejren og ved derfor, hvordan det er at leve på kanten af samfundet.

Efter Sandholmslejren flyttede familien til Brøndby Strand, hvor Afshin er vokset op. Han er ligesom Hushpuppy et nysgerrigt menneske. Det har ført ham rundt i verdenen, og gjort ham til den person han er i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *