Også læger ved telefonen efter nytår
Lægevagt Når man ringer 1813 efter nytår, vil man med det samme kunne bede om at tale med en læge, forsikrer regionen.

Fra nytår lægger Region Hovedstaden lægevagten sammen med resten af akutsystemet – og der vil stadig være læger ved telefonen, fastslår regionen i en pressemeddelelse.

Borgere, der har brug for hjælp, når deres egen læge holder fri, skal efter nytår altid ringe til Akuttelefonen 1813.

Telefonen vil være bemandet af både læger og sygeplejesker. En sygeplejerske vil være den første til at svare opkaldet, men borgeren kan altid få en læge i røret, understreger regionen dog i pressemeddelelsen.

Direktøren for Region Hovedstadens akutberedskab, Freddy Lippert, forklarer til Ballerup Bladet:

»En borger kan bede om at tale med en læge og vil så blive stillet om ved samtalens start. Hvis der er spidsbelastning, kan der selvfølgelig forekomme ventetid. Sådan er det jo også i dag,« siger han og fortsætter:

»Vi tror dog på, at langt de fleste borgere vil være trygge ved sygeplejerskens professionelle rådgivning. Mange henvendelser vil nemlig sagtens kunne besvares af en sygeplejerske.«

Læger i telefonen

Der er faktisk slet ikke så mange, som ønsker at tale med en læge, når de ringer op i dag til akuttelefonen, forklarer Freddy Lippert til Ballerup Bladet:

»I dag er det allerede sådan, at borgere, som ringer til Akuttelefonen 1813, rådgives af sygeplejersker. Her er vores erfaring, at der faktisk er få, som kun vil tale med en læge. Sygeplejerskerne sender så selv de samtaler videre, hvor der er behov for lægelig vurdering, siger han:

»Læger vil tage de samtaler, som er særligt vanskelige, og som kræver lægens ekspertise og uddannelse. Der vil også fortsat være læger, som kører til hjemmebesøg til syge borgere. Og det vil være læger, der tilser de borgere, som bliver henvist til en akutmodtagelse,« forklarer han.

Freddy Lippert understreger, at det samlede tilbud til borgerne bliver bedre efter nytår.

»Borgerne skal fremover blot ringe 1813, når de har en skade, er syge eller er i tvivl. Tidligere var lægevagten en ordning løsrevet fra resten akutsystemet, men nu bliver det integreret i det. Det giver os helt nye muligheder for at forbedre patientsikkerheden, nedbringe ventetider og give bedre informationer til borgerne. Det bliver mere enkelt for borgeren,« siger Freddy Lippert i pressemeddelelsen.

Borgerne skal fortsat ringe til Alarm 112 i meget akutte og livstruende tilfælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *