Øget fokus på den lokale rockerborg
mosevej-skilt_EF8C3305.jpg
På Mosevej i Ballerup holder Bandidos til. Borgmesteren har nu bedt administrationen undersøge, hvad man kan gøre for at sætte rockerne ud. Foto: Brian Lindberg
Rockere Borgmesteren har sat administrationen i gang med at undersøge mulighederne for at sætte ind over for Bandidos på Mosevej.

Våbenfund både i selve huset og på nabogrunden. Knivstikkeriet for nylig, hvor en mand blev stukket i halsen.

Der er nok af grunde for kommunen til at ønske Bandidos-rockerne på Mosevej langt pokker i vold.

Men ét er at ønske det. Noget andet er at have lov til at gøre noget ved det.

I Vanløse, hvor man lokalt har rustet sig voldsomt mod en Bandidos-rockerborg, har man med en servitut nu mulighed for at smider rockerne på porten.

Den mulighed ville man ønske, at man havde i Ballerup også, fortæller borgmester Jesper Würtzen (S) til Ballerup Bladet:

»Jeg synes ikke, at det på nogen måde er det rigtige med sådan et opholdssted midt i et boligområde, men vi har ikke rigtigt muligheden for at få dem tvunget væk,« siger han:

»Men jeg har nu alligevel bedt administrationen om at undersøge sagen én gang til – og blandt andet undersøge, om der som i Vanløse er servitutter på grunden, der gør, at vi kan få dem væk.«

På kant med loven

Jesper Würtzen er udmærket klar over, at kommunen bevæger sig på kanten af Grundloven.

»Grundloven sikrer jo den private ejendomsret, så ja, det vil være at gå til katen. Men vi skal altså være lige så røgede, som de er spegede,« mener borgmesteren:

»Som samfund er vi sat skakmat, når vi vil hjælpe vores borgere i sådanne områder til større tryghed. Heldigvis er der på lejeområdet nu kommet den mulighed, at man kan sætte utryghedsskabende borgere ud.«

»Det er dog ikke nok. Vi er nødt til at udvide vores redskabskasse, for det skal være os, der styrer det her samfund, og der skal altså ikke være utrygt dér, hvor folk bor.«

Jesper Würtzen erkender, at kommunerne ikke har løsningen.

»Derfor har jeg bedt justitsminister Morten Bødskov om at arbejde med bander i private boligområder. Heldigvis er der da i finanslovsforslaget fra regeringen sat ekstra midler af til bande- og rockerbekæmpelse,« slutter han.

2 kommentarer om “Øget fokus på den lokale rockerborg”

  1. Egon Petersen siger:

    Efter at have læst en artikel i det seneste nummer af Ballerup Bladet, Øget fokus på den lokale rockerborg, bringes et lignende tilfælde i erindring, nemlig hvor Johnny Hansen og hans fåtallige nynazister blev tvunget til af flytte ud af et boligområde simpelthen ved at beboerne etablerede en konstant demonstration. Noget lignende kunne beboere i Ballerup gøre. Inddrag politi og øvrige myndigheder og sørg for, at den private ejendomsret ikke kompromitteres.

    Jeg er endvidere opmærksom på, et et lignende problem i Valby har medført, at folketinget agter at ændre lovgivningen således , at det bliver muligt at sætte klubber og foreninger ud af boligområder, såfremt beboere i området kræver det.

  2. det ønsker beboerne nok ikke så . de er noget meget godt tilfreds med at være det eneste område i ballerup med absolut ingen indbrud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *